5. juni 2020
04ODS Kirkebo
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her gives der stadig knus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her gives der stadig knus
Odsherred - 04. april 2020 kl. 18:27
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Alle vores beboere ville være i risikogruppen og vi har en gruppe af lungesyge, for hvem det ville være fatalt, hvis de blev smittet med corona. Men vi har ingen smittede, hverken beboere eller personale, så vi har det godt, og så passer vi rigtig godt på, siger Mette Holst, faglig direktør på bo-institutionen Kirkebo i Fårevejle.

Ingen besøg af far og mor

Kirkebo er en institution for unge og voksne med fysiske handicaps, udviklingshæmning og neurologiske diagnoser. Der bor 15 borgere på stedet, som har godt og vel 70 ansatte.
- Vores borgere skal have hjælp til rigtig mange funktioner i hverdagen, så vi kan ikke altid holde to meters afstand. Vi forsøger, men af og til er det nødvendigt at være tæt på. Også med et trøstende knus, hvis en beboer for eksempel er ked af, at der ikke må komme besøg af far og mor, siger Mette Holst.

Kirkebo har deres egne fysio- og ergoterapeuter ansat.
- Det er en kæmpe fordel, for det betyder, at vores beboere kan holde gang i den daglige meget vigtige træning, siger Mette Holst.

Sikkerhed giver mere fravær

De ansatte gør meget ud af at få sprittet af og er der en ansat, der er den mindste smule forkølet, så bliver de hjemme.
- Vi har nok lidt mere fravær i denne tid, men vi tager ingen chancer. Har man udvist tegn på forkølelse eller anden virus, så bliver folk hjemme i minimum 48 timer, siger Mette Holst.

Corona betyder forbud mod besøg på Kirkebo. Der er heller ingen ud af huset-aktiviteter som ridning eller svømning.
- Det giver naturligvis en anderledes hverdag. Vi forsøger os med indendørs aktiviteter. Morgensang, bålhygge ude i haven og den slags. Den anden dag legede vi kronskjul indenfor. Det kan man sagtens, siger Mette Holst.

De manglende besøg kan være svære at forstå for beboerne. Mange pårørende savner også at kunne komme forbi.
- Vi har facetimet rigtig meget, og det er så også en pædagogisk vigtig del og et vilkår i den nye hverdag. Forældrene er meget forstående og har stor forståelse og taknemmelig for, at vi holder corona udenfor dørene, siger Mette Holst.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk