10. december 2018
Thomas Roland (t.v.) og makkeren Mads Sørensen forventer at åbne klatreparken ved højby til juni. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Roland (t.v.) og makkeren Mads Sørensen forventer at åbne klatreparken ved højby til juni. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her åbner Danmarks første klatrepark på pæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her åbner Danmarks første klatrepark på pæle
Odsherred - 16. februar 2018 kl. 11:50
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gekko Park er arbejdstitlen på Danmarks første klatrepark på pæle. 40-årige Thomas Roland fra Nykøbing og han makker, Mads Sørensen er i fuld gang med at forvandle en nedlagt grusgrav på Tinghulevej ved Højbvy om til en klatrepark med en helt unik udsigt over Odsherred fra 17 meters højde.

De eksisterende træer for lov til at blive stående og give en naturoplevelse i sig selv, men banerne bliver på pæle. Og det er første gang, man ser det i Danmark, hvor den type aktiviteter typisk etableres i levende træer. Men det kunne ikke lade sig gøre i Odsherred.

- Der er simpelthen ingen steder i Odsherred Kommune, hvor man kan opdrive et skovstykke, hvor man kan få lov til at lave klatrebaner. Så vi laver vores egne træer, uddyber Thomas Roland.

Grusgraven ligger i Sommerland Sjællands baghave, og arealet på godt halvanden hektar er da også ejet af forlystelsesparken, men Thomas Roland lejer den.

Projektet, som i sin helhed koster tre millioner kroner, har været undervejs i tre år, men nu er der lyst forude. De fleste tilladelser er på plads, og Thomas Roland forventer at kunne åbne klatreparken til juni.

Klatrepark-projektet fik tidligere på ugen et ekstra økonomisk skulderklap fra LAG Midt-Nordvestsjælland, der gav tilsagn om støtte på 150.000 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk