26. januar 2020
Der bliver bedre plads på lærerværelset på Vig Skole, som påvirkes af ansættelsesstoppet ligesom Fårevejle Skole og Odden Børnehave og Vuggestue mangler en leder resten af året. Foto: Peter Andersen
Der bliver bedre plads på lærerværelset på Vig Skole, som påvirkes af ansættelsesstoppet ligesom Fårevejle Skole og Odden Børnehave og Vuggestue mangler en leder resten af året. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handleplan betyder tomme stole på lærerværelset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handleplan betyder tomme stole på lærerværelset
Odsherred - 10. september 2019 kl. 14:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherreds økonomi blev i sidste uge yderligere tynget af meddelelsen overset merforbrug på 13,2 millioner kroner i Familieafdelingen.

Af en handleplan for at redde økonomien, kan man blandt andet læse, at der vil være forventeligt en million at spare på at indføre ansættelsesstop på skoler og institutioner, der pt. står med ledige stillinger. Ansættelsesstoppet blev politisk vedtaget den 27. august.

Helt konkret på børne- og uddannelsesområdet drejer det sig om en ledig stilling som leder af Odden Børnehave og Vuggestue, hvor ansøgningsfristen udløb i fredags. Ligeledes foreslås en ledig stillinger som administrativ medarbejder og to ledige lærerstillinger på Vig Skole, en afdelingslederstilling på Fårevejle Skole samt en stilling i børnesundhed og ungdomsvejledningen ikke genbesat i år.

Selvom besparelsen ikke er i millionklassen, vurderer center for økonomi og ejendomme, at der også kan spares på service og rengøring, fremgår det af handleplanen.

Her er der forslag om at reducere rengøring og service med 111 kroner pr. barn - svarende til to procent af budgettet og en besparelse på 378.000 kr.

Familieafdelingen forklarer det enorme merforbrug i en stigning i antallet af indberetninger. I 40 procent af tilfældende er tale om såkaldte genåbninger, hvor forældre ikke er i stand til at varetage opgaven som forældre på brug af massive misbrugsproblemer og/eller psykiske vanskeligheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk