16. oktober 2019
Pengene hives ikke ud af budgettet. De fordeles bare lidt anderledes, understreger Søren With.
Pengene hives ikke ud af budgettet. De fordeles bare lidt anderledes, understreger Søren With.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvt så mange flygtningebørn til Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvt så mange flygtningebørn til Odsherred
Odsherred - 06. december 2018 kl. 10:46
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

600.000 kroner eller hvad der svarer til halvanden sprogkonsulent for tosprogede børn i de kommunale daginstitutioner, så meget regner Odsherred Kommune med at kunne spare på budgettet det kommende år.

I 2016 blev det vedtaget, at de kommunale dagtilbud skulle tilføres midler i forbindelse med en ekstra indsats for to-sprogede børn i dagtilbud.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at det var vigtigt at prioritere den ekstraindsats for flygtningebørn, som er kommet til kommunen. Tidligere var dobbelt så mange flygtningebørn, som der er i dag. Så det er derfor var det et af de omprioriteringsforslag vi har valgt at sige ja til, siger Søren With (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Af andre omprioteringsforslag, som udvalget sagde valgte at gennemføre, er en reduktion i udgifterne til modtageklassen i Højby på 492.000 kroner. Her har en vurdering vist, at klassen vil gå fra 26 til 20 elever i 2019, og derfor rykkes der rundt på ressourcetildelingen.

- Der er ikke tale om besparelser. Pengene hives ikke ud af budgettet. De fordeles bare lidt anderledes, understreger Søren With.

Et af de forslag, som børne- og uddannelsesudvalget valgte, at sige nej til, var lukningen af det projekt, hvor godt og vel 24 unge hvert år, i et samarbejde med Vestsjællands Brandvæsen uddannes til brandkadetter. De unge rekrutteres fra skolerne i Odsherred og vælges af og til i forhold til deres særlige vanskeligheder og udfordringer i hverdagen i øvrigt.

- Det ville give 300.000 kroner, og vi var enige om, at de ´penge er givet så godt ud, så vi i første omgang ønsker at beholde projektet, siger Søren With.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk