14. november 2019
Dommerne styrede slagets gang fra sidelinjen i de ti minutter lange kampe.
gallery icon

Se billedserie

Dommerne styrede slagets gang fra sidelinjen i de ti minutter lange kampe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndbold helt uden tacklinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndbold helt uden tacklinger
Opdateret 09. november 2019 kl. 23:45
Odsherred - 09. november 2019 kl. 22:34
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni hold fra Nordvestsjælland, Hornsherred, Nordsjælland og København, med en noget blandet talentmasse, lagde lørdag vejen forbi hallerne i Nykøbing til en turnering i hvad der skulle være det sidste nye koncept indenfor sporten; five-a-side-håndbold. Der er mellem 5 og syv spillere på hvert hold, banen er en to tredjedele af længden på en almindelig håndboldbane og bolden er blød. Lørdagens stævne var arrangeret af FK Odsherred Håndbold i samarbejde med Håndbold Region Øst.

- Det er kun for sjov, men man løber jo stærkt og giver den gas alligevel i de ti minutter en kamp varer. Der er tidligere landsholdsspillere og folk som aldrig har holdt en håndbold i hænderne før, som spiller sammen. Der er ingen fysisk kontakt eller tacklinger. Vi har det bare skægt, og det er meget sjældent, at spillerne kommer til skade under en five-a-side-kamp, siger en lidt forpustet Mette Arnt Vadsager fra et af FK-Odsherreds mixhold.

Humøret var højt, og der røg da også enkelte kampråb ud i hallen, som omtalte kvindelige attributter i positive vendinger.

Foruden den kortere bane, det færre antal spillere og den bløde bold, er det også tilladt med mænd og kvinder på samme hold - og det fungerer fint. Sporten har kun lidt over et år på bagen, men er allerede nu blevet en stor succes i mange foreninger under Dansk Håndbold Forbund - og i FK Odsherred Håndbold.

- Vi spiller five-a-side-håndbold her i hallen hver fredag, og det er enormt populært. Der kommer op mod 20 og spiller med hver uge. Også i sommerferien - for man behøver ike holde ferie fra en sport, som er så sjov, siger Mette Arnt Vadsager.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk