31. maj 2020
Dommerne styrede slagets gang fra sidelinjen i de ti minutter lange kampe.
gallery icon

Se billedserie

Dommerne styrede slagets gang fra sidelinjen i de ti minutter lange kampe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndbold helt uden tacklinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndbold helt uden tacklinger
Opdateret 09. november 2019 kl. 23:45
Odsherred - 09. november 2019 kl. 22:34
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni hold fra Nordvestsjælland, Hornsherred, Nordsjælland og København, med en noget blandet talentmasse, lagde lørdag vejen forbi hallerne i Nykøbing til en turnering i hvad der skulle være det sidste nye koncept indenfor sporten; five-a-side-håndbold. Der er mellem 5 og syv spillere på hvert hold, banen er en to tredjedele af længden på en almindelig håndboldbane og bolden er blød. Lørdagens stævne var arrangeret af FK Odsherred Håndbold i samarbejde med Håndbold Region Øst.

- Det er kun for sjov, men man løber jo stærkt og giver den gas alligevel i de ti minutter en kamp varer. Der er tidligere landsholdsspillere og folk som aldrig har holdt en håndbold i hænderne før, som spiller sammen. Der er ingen fysisk kontakt eller tacklinger. Vi har det bare skægt, og det er meget sjældent, at spillerne kommer til skade under en five-a-side-kamp, siger en lidt forpustet Mette Arnt Vadsager fra et af FK-Odsherreds mixhold.

Humøret var højt, og der røg da også enkelte kampråb ud i hallen, som omtalte kvindelige attributter i positive vendinger.

Foruden den kortere bane, det færre antal spillere og den bløde bold, er det også tilladt med mænd og kvinder på samme hold - og det fungerer fint. Sporten har kun lidt over et år på bagen, men er allerede nu blevet en stor succes i mange foreninger under Dansk Håndbold Forbund - og i FK Odsherred Håndbold.

- Vi spiller five-a-side-håndbold her i hallen hver fredag, og det er enormt populært. Der kommer op mod 20 og spiller med hver uge. Også i sommerferien - for man behøver ike holde ferie fra en sport, som er så sjov, siger Mette Arnt Vadsager.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk