5. december 2020
Indbyggerne i Odsherred Kommune på Vestsjælland kan se frem til længere åbningstider i kommunen, mens flere af de ansatte kan se frem til tre fridage om ugen. (Arkivfoto)
Indbyggerne i Odsherred Kommune på Vestsjælland kan se frem til længere åbningstider i kommunen, mens flere af de ansatte kan se frem til tre fridage om ugen. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HK vil holde øje med sygefravær i kommune med tre fridage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HK vil holde øje med sygefravær i kommune med tre fridage

Medarbejdere i Odsherred vil som et forsøg få mulighed for at holde tre fridage om ugen og arbejde i fire.

Odsherred - 14. juni 2019 kl. 09:45
Af Ritzau

Fagforeningen HK vil holde særligt øje med sygefraværet hos sine medlemmer i Odsherred Kommune den kommende tid, efter at kommunen og fagforeningen er blevet enige om en ny arbejdstidsaftale.

Aftalen er en forsøgsordning, hvor de administrative medarbejdere på rådhuset skal arbejde 37 timer fordelt på fire dage.

arrow Læs også: Fri fredag skal give fordele til alle

- Arbejdsmarkedet forandrer sig jo hele tiden, og hvis der er mulighed for at få et bedre og sikrere arbejdsliv, er vi selvfølgelig åbne over for det. Og vi har mærket, at der er en del af vores medlemmer, der har ønsket det her.

- Men det er klart, at vi vil følge situationen tæt og holde et vågent øje med sygefraværet, siger Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, der har forhandlet arbejdstidsaftalen med Odsherred Kommune.

Aftalen har været to år undervejs og løber som et forsøg de næste tre år.

- Det har været et langstrakt forhandlingsforløb, men det er ikke, fordi vi har været meget uenige. Men det har været vigtigt for os, at ordningen blev gjort frivillig for medarbejderne, mens kommunen selvfølgelig har en interesse i, at så mange kommer på den som muligt.

- Men ordningen er blevet frivillig, og jeg vil tro, at seks ud af ti af de medarbejdere, der har mulighed for at komme med i forsøget, vil gøre det, siger Michael Rosenberg.

Kommunen håber med den øgede grad af fleksibilitet både at kunne give borgerne en bedre service, for eksempel gennem længere åbningstider, samt i højere grad at kunne tiltrække specialiseret arbejdskraft.

I den faglige organisation Djøf, der også har medlemmer, der vil kunne blive en del af forsøgsordningen, er man dog skeptisk over for, hvorvidt aftalen rent faktisk vil gøre det mere attraktivt for medlemmerne.

- Som det er i dag, så har en ret stor del af vores medlemmer ret stor fleksibilitet til at tilrettelægge deres arbejdstid. Så hvis det primært handler om at arbejde 37 timer på fire dage, så tror jeg ikke, det vil opfattes særligt attraktivt.

- Hvis man for eksempel skal være der om aftenen, så man ikke har tid til at hente sine børn, så er det noget, vores medlemmer finder stressende, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Hun byder det dog velkomment, når der tænkes nyt i forhold til at strukturere arbejdet.

arrow Kommune dropper fredag: Ansatte skal arbejde fire dage
14. juni 2019 kl. 00:02 Opdateret: kl. 00:04
arrow Borgmester ser på fredagslukkede rådhuse
28. december 2017 kl. 12:03 Opdateret: kl. 09:53
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk