31. oktober 2020
Seks lærere og skoleledere fra Haapsalu i Estland er på besøg på Odsherreds Gymnasium og HF i disse dage. Her i selskab med rektor Niels-Peter Babalola Andersson og borgmester Thomas Adelskov (S) Foto: Peter Andersen
Seks lærere og skoleledere fra Haapsalu i Estland er på besøg på Odsherreds Gymnasium og HF i disse dage. Her i selskab med rektor Niels-Peter Babalola Andersson og borgmester Thomas Adelskov (S) Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium genetablerer estisk forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium genetablerer estisk forbindelse
Odsherred - 21. september 2018 kl. 16:27
Af Marianne Nielsen

Seks lærere og skoleledere fra Haapsalu i Estland er i disse dage på besøg på Odsherreds Gymnasium, hvor de får indblik i det danske uddannelsessystem generelt, og i særlig grad den profil, som tegner Odsherreds Gymnasium og hf.

Målet er at få genetableret en kontakt, der har ligget stille i en årrække og afsøge mulighederne for et tættere bånd mellem de to gymnasier.

Nordvestnyt nåede lige at fange et par af de estiske gæster inden rundvisningen på skolen og et lyt på undervisningen.

- Vi er her primært for at afsøge mulighederne for samarbejde og udveksling. Vi ved endnu ikke hvordan og hvorledes det skal foregå, men det finder vi ud af i fællesskab, fortalte lærer Karl Hein.

Et samarbejde mellem de to skoler har ligget stille i nogle år, men nu er mulighederne for at genetablere den estiske forbindelse til stede, siger rektor på Odsherreds Gymnasium og HF, Niels-Peter Babalola Andersson.

- Vi har haft fokus på andre ting, men nu synes vi at tiden er til at genoptage forbindelsen. Et samarbejde kunne være enten udveksling af elever eller lærere i form af job-swob, fortæller han.

- Detaljerne er endnu ikke på plads, men dagene her skal være med til at pejle os ind på mulighederne. Og så holder vi et møde om det i morgen (i dag. red.) supplerede Ain Iro, lærer på Läänemaa Ühisgümnaasium i Haapsalu.

Borgmester Thomas Adelskov (S) introducerede de lettiske lærere til den indsats som Odsherred Kommune har lagt for at højne andelen af unge, der kommer på en ungdomsuddannelse, og hvordan netop 10.klasse GYM har været med til at styrke overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse.

- De har jo nogle af de samme udfordringer i forhold til overgangen mellem folkeskole og ungdomsuddannelser, som vi har og har spurgt ind til, hvad vi har gjort, og jeg har fortalt, hvad vi har fået ud af det, fortalte borgmesteren med henvisning til stigningen i antallet af unge, der søger en ungdomsuddannelse.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk