20. november 2019
Jørgen Petersen på bryggeriet i Løve, som fredag leverede en tøndefuld mjød til Dragsholm Slot.
Jørgen Petersen på bryggeriet i Løve, som fredag leverede en tøndefuld mjød til Dragsholm Slot.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gudedrik med hamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudedrik med hamp
Odsherred - 23. marts 2019 kl. 07:02
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var flaskeklirren på Dragsholm Slot fredag formiddag, da Mjødbrygger Jørgen Petersen fra Mjødbryggeriet Petersen & Sønner i Løve leverede 250 flasker af den særlige mjød, som er udviklet til og forbeholdt servering for slottets gæster.

- Vi har brygget den klassiske mjød, hvor slottets køkkenchef Claus Henriksen og sommelier Peter Fagerland, har udvalgt lokale krydderurter, som er blevet benyttet i bryggeprocessen for at give det sin helt egen smag, fortæller mjødbrygger Jørgen Petersen.

Mjød er en gæret drik fremstillet på basis af honning, vand og krydderplanter. Mjød minder om øl, men er lidt sødere. Det brygges på store egetræsfade, og hældes så på flasker, inden det skal ud til forbrugerne. Det nævnes ofte i den nordiske mytologi, og skulle efter sigende være den foretrukne drik for visse af de nordiske guder i Valhalla. Mjød kaldes derfor en »gudedrik«.

- Der er tale om et specielt bryg til Dragsholm Slot. En af de krydderurter, som vi aldrig har prøvet før, men som indgår i denne blanding, er hamp, som er høstet hos en landmand på Lammefjorden, som har tilladelse til at dyrke hamp. Det er anderledes, men det er en fin mjød, lover Jørgen Petersen.

Den særlige mjød har fået navnet »Mjød - Dragsholm«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk