10. maj 2021
Konservative Ulla Margrethe Hansen så ud over det lokale i sin grundlovstale på Facebook. Foto: Niels Sørensen.
gallery icon

Se billedserie

Konservative Ulla Margrethe Hansen så ud over det lokale i sin grundlovstale på Facebook. Foto: Niels Sørensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundlovsordene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundlovsordene
Opdateret 05. juni 2020 kl. 14:52
Odsherred - 05. juni 2020 kl. 13:39
Af Jesper Danscher

Som så meget andet flyttede grundlovstalerne i Odsherred i år over på de elektroniske platforme, så der ikke var tale om grundlovsmøder - men grundlovs ord.

Ulla Margrethe Hansen fra Konservative kom i sin tale på Facebook ind på corona:

»Corona-krisen har med skræmmende tydelighed vist os, hvor skrøbeligt vores demokrati rent faktisk er, hvis vi tager det for givet og ikke forholder og kritiske til det, der foregår. Hvis vores demokrati skal bestå, så skal det passes og plejers. Det gør vi bedst ved at tage vore personlige del af ansvar og engagerer os aktivt i den politiske og demokratiske proces.

Det kan godt være, at det tager tid og er irriterende, når alt skal debatteres, vurderes, undersøges og forhandles, men hvad er alternativet? Eller som Churchill udtrykte det i sin tid: Demokrati er den værst tænkelige styreform - bortset fra alle de andre.«.

I sine grundlovsord kom socialdemokraten Felex Pedersen med en hyldest:

»Jeg hylder demokratiet, - jeg hylder min taleret og hverdagens helte.

Jeg hylder friheden og min stemmeret.

Jeg hylder Grundloven og vil kæmpe for den ret, den sikrede os i 1849 og vil til en hver tid kæmpe for den borgernære sundhed.«.

På sin Facebook side konstaterer borgmester Thomas Adelskov (S), at socialdemokraternes traditionelle grundlovsmøde i Rørvig ikke blev til noget:

»I år holder vi grundlovsmøde hver for sig ...

Jeg har derfor ikke lavet en tale i år, men hvis jeg havde, ville den helt sikkert have handlet om det forfærdelige fænomen, hvor statsmænd og ledere, over hele kloden, bruger deres kræfter på at splitte, udskamme og marginalisere befolkningsgrupper - alene for selv at kunne klamre sig til magten. Jeg ville formodentlig både nævne Rusland, Polen, Tyrkiet, Ungarn, Brasilien og USA. Jeg ville også benytte min tale til at rose det danske demokrati og alle de danske partier, der står vagt om den skandinaviske samfundsmodel og velfærdssamfund - og ikke forsøger at bruge en hver krise og lejlighed til at øge konflikter.«

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk