19. april 2019
Preben Breilø har opført Nokken på Nykøbing Havn, men lejligheder må han ikke opføre, selvom han mener at det var kommunens første krav.
Preben Breilø har opført Nokken på Nykøbing Havn, men lejligheder må han ikke opføre, selvom han mener at det var kommunens første krav.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grund vil ligge øde hen i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grund vil ligge øde hen i tre år
Odsherred - 25. september 2018 kl. 13:28
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Preben Breilø ejer cafe og kunststedet Nokken, i Nykøbing, og han vil gerne opføre otte lejligheder på Havnevej 28, i Nykøbing, men han må ikke. Jorden har han købt og ansøgningen med arkitektstegninger er sendt til kommunen. Men her er meldingen uden »slinger i valsen,« for politikerne vil have lokalplanen for området ændret, og derfor har en kommunal byggesagsbehandler den 17.september blandt andet skrevet til Preben Breilø, at:

»Du har ansøgt om opførelse af 8 lejligheder på Havnevej 28. Vi kan ikke behandle din ansøgning, da politikerne påtænker at ændre plangrundlaget for Nykøbing Havn, så der kun kan opføres hotellejligheder på matriklen.«

Preben Breilø føler sig godt snydt, for ud over at kravet om hotellejligheder vil kræve fire til fem etagers byggeri, så mener han, at kommunen selv er skyld i miseren. For da han for snart et år siden købte grunden, var planen at opføre hotellejligheder som et seniorbolig fællesskab, og med Nokken som reception. Derfor fik han udarbejdet et forslag til 10 hotellejligheder, men fik, ifølge eget udsagn, den anbefaling fra kommunen at ændre projektet til helårsboliger, hvilket han efterkom med store udgifter til ingeniør, arkitekt, miljøudregning og fundereingsundersøgelser, til følge, og så oplevede han at kommunen skiftede holdning endnu engang, så der kun må bygges hotellejligheder. Men nu går den ikke længere, lyder det fra Preben Breilø, som i et brev til områdets øvrige beboere blandt andet har skrevet, at:

»Da forløbet med udarbejdelse af ny lokalplan, høringsproces, klage til naturklagenævnet og efterfølgende retssag kan tage 3 år, må I desværre være forberedte på, at byggegrunden i hele dette forløb vil henligge som den gør nu.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk