21. juni 2021
Storm og bidende kuld var ikke noget, som afskrækkede de seje vinterbadere Tina Olsen, Jeanne Larsen og Katja Olsen. 			Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Storm og bidende kuld var ikke noget, som afskrækkede de seje vinterbadere Tina Olsen, Jeanne Larsen og Katja Olsen. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gråsælerne springer gerne i det iskolde hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gråsælerne springer gerne i det iskolde hav
Opdateret 19. januar 2021 kl. 09:32
Odsherred - 16. januar 2021 kl. 22:27
Af Helene Nielsen

- Der er så meget, der er lukket ned i denne tid, men Kattegat er stadig åbent, siger Lis Biggas, som til hverdag er keramiker i Havnebyen på Odden.

Hun er dog også en inkarneret vinterbader, som fire-fem gange om ugen året rundt - når det ikke stormer alt for meget - uden tøven kaster sig ud i Kattegats bølger fra Biggas Bro. Selv om der stadig er adgang til Kattegat, er der på grund af corona lukket ned for den lille sauna på havnen, som ellers har været med til at sætte et varmt og socialt punktum for en kold svømmetur.

- Vi er en gruppe vinterbadere, som er gået sammen om at danne en forening og få strikket et projekt sammen, så vi måske kan få bygget en større sauna, som flere kunne få adgang til under lidt andre forhold, siger Lis Biggas.

Der skal være generalforsamling til april, og den nye forening skal hedde »Gråsælen«.

- Det er nok, fordi vi allesammen er vandhunde, som måske er lidt grå i toppen. Så medlemmerne må jo være »gråsæler«, siger Lis Biggas.

Planen er, at foreningen skal stå for at vedligeholde saunaen, som medlemmer af foreningen kan få adgang til med en nøgle og et fast beløb.

- Vi kan egentlig godt lide ideen med, at der var noget nær offentlig adgang til saunaen, og sådan skal det helst også blive i fremtiden. Nu er det så bare kun for medlemmer af foreningen, men alle kan blive medlem af foreningen, siger Lis Biggas.

Hun har også et lille hjertesuk til de mange folk, som i dag har nøgle og adgang til saunaen - når den altså ikke lige er corona-lukket.

- Det er vigtigt at få fortalt tidligere brugere, at der, når foreningen overtager saunaen, kommer ny lås på. Derfor vil vi gerne have de gamle nøgler retur, og så er man mere end velkommen til at melde sig ind i foreningen, siger hun.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk