18. april 2021
Det har været en meget stille periode hos Ældrerådet under nedlukningen, fortæller formand Inger Zander Andersen. Genåbningen for besøg på plejecentrene kom som en forfriskende nyhed.
Det har været en meget stille periode hos Ældrerådet under nedlukningen, fortæller formand Inger Zander Andersen. Genåbningen for besøg på plejecentrene kom som en forfriskende nyhed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæde over åbning for besøg på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæde over åbning for besøg på plejecentre
Odsherred - 23. februar 2021 kl. 06:29
Af Marianne Nielsen

Det har været en lang og mørk vinter i nedlukningens tegn, og de fleste er nok ved at være godt møre, men nyheden om ophævelse af restriktionerne for besøg på plejecentrene i Odsherred op til weekenden, var en nyhed, der lyste op. Ikke mindst hos egnens ældre.

arrow Læs også: Ophæver restriktioner: Her er det muligt at besøge plejecentrene

- Det var en dejlig nyhed, og nu er beboerne jo vaccineret, og snart er det de pårørendes tur. Men jeg er da noget spændt på, hvordan det kommer til at gå det næste stykke tid, siger formand for Ældrerådet, Inger Zander Andersen.

Fredag gav Styrelsen for Patientsikkerhed grønt lys til at åbne op for besøg fra pårørende til beboerne på Odsherreds plejecentre på baggrund af smittebilledet.

Selvom der nu er åbnet for besøg på plejecentrene, så beder kommunen besøgende om at huske de generelle anbefalinger om at blive hjemme, hvis man er syg eller har symptomer, husker god håndhygiejne og holder god afstand til andre. Og så skal alle besøgende være mundbind under besøget.

Inger Zander Andersen fortæller, at Ældrerådet ikke har modtaget nogen henvendelser i den tid, der har været helt lukket ned.

- Der har været helt utrolig stille. Ingen henvendelser. Og Ældrerådet har heller ikke kunnet mødes. Vi er jo en meget sårbar gruppe, så vi er meget forsigtige, uddyber hun.

Forsigtighedsprincippet går igen hos kommunen, der beder alle, der ønsker at komme på besøg på plejecentrene, om at man tager en kviktest inden besøget.

For nok at størstedelen af beboerne på plejecentene vaccineret, men der er enkelte beboere, der ikke er, og det er heller ikke alle medarbejdere og andre besøgende, der er endnu er blevet vaccineret

Det er muligt at tage en kviktest på specifikke tidspunkter på plejecentrene Bakkegården, Solvognen, Grønnegården og Bobjergcenteret.

Besøgene skal fortsat helst foregå udenfor eller i beboerens lejligheder.

arrow Odsherred er på vippen
29. december 2020 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42
arrow Skarpere besøgsrestriktioner på plejecentre
07. december 2020 kl. 21:22 Opdateret: kl. 21:22
arrow Omgående besøgsrestriktioner på Odsherreds plejecentre
07. december 2020 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:37
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk