14. oktober 2019
Eleverne fra Egebjerg var tydeligvis ikke bange for at få ler på fingrene - eller næserne eller tøjet. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Eleverne fra Egebjerg var tydeligvis ikke bange for at få ler på fingrene - eller næserne eller tøjet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glade og møgbeskidte skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glade og møgbeskidte skolebørn
Odsherred - 09. september 2018 kl. 16:13
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne fra 0. til 4. klasse fra Nordskolen afdeling Egebjerg er muligvis kommet hjem med lidt ekstra snavs på tøjet i denne uge. Som led i en naturvidenskabsfestival har man på skolen valgt at rette fokus mod Geoparkens undergrund og give alle elever et udvidet kursus i ler. Børnene har lært, hvordan ler opstår, hvordan man finder det i undergrunden, og hvad det kan bruges til.

- Vi talte om at bo i lerhuse og kom frem til, at de fleste af os jo bor i huse bygget af mursten, som også er ler, siger Jan Barslund, som har stået for emneugen.

Eleverne tog også på tur til Nykøbing, hvor de fik lov til selv at grave blåler op fra havbunden. Det endte - ikke uventet - med at blive en lidt mudret omgang. Samtidig med at børnene skulle grave leret op ude i vandet, fortalte lærerne Jan Barslund og Lone Jensen børnene om, hvordan leret var opstået i tidernes morgen. Børnene hørte så godt efter, at de bagefter kunne bygge vulkaner i ler og fortælle Nordvestnyts udsendte, hvad ler var for noget.

- Det er først selveste vulkanen, som har et stort hul, som lavaen kommer ud af. Så triller der sten ned af den. De bliver til sand, og når det ligger ude i vandet i ret lang tid, bølger det frem og tilbage. Og så bliver det til ler, fortalte Bertram, mens han klappede blåleret på den vulkanmodel, hans gruppe var i gang med.

- Det er også en kæmpe sanseoplevelse for børnene. De må gøre med leret lige, hvad de vil, når vi er herude. De kan smøre sig ind i det, hvis de vil, siger Jan Barslund.

Lone Jensen har også bemærket, at der er enkelte af børnene, som har smagt på leret.

- Men det er jo også at lære leret at kende. Bare de ikke spiser for meget, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk