15. december 2017
Lokale Rørvig borgere har i snart to år forsøgt at købe Lodsoldermandsgården, men uden held, og nu trækker to af forhandlerne sig. Foto: Mik
Lokale Rørvig borgere har i snart to år forsøgt at købe Lodsoldermandsgården, men uden held, og nu trækker to af forhandlerne sig. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giver op og vil give pengene retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giver op og vil give pengene retur
Odsherred - 20. marts 2017 kl. 14:50
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et halvt år har de i Rørvig ventet på svar fra ejeren af Lodsoldermandsgården. Den 9.september 2016 gav han håndslag på en aftale, der skulle overdrage den stærkt forfaldne gård for én krone til initiativgruppen for bevarelse af Lodsoldermandsgården, mod at gruppen stod for finansiering af restaureringer og lovliggørelse på anslået op til 12 millioner kroner.

arrow Læs også: Kun kort tid til køb af Lodsen

Derudover indeholdt aftalen en bestemmelse om, at den fond, der skulle eje gården skulle bære ejerens navn, Ekkehard Meister Fond, og samtidig fik den 76-årige tysker lov til at have en gratis sommerbolig på Lodsen i resten af sin levetid.

Otto Graham og Simon Christiansen forhandlede aftalen på plads, og var, med deres egne ord, ret stolte af løsningen, men selvom aftalen er dokumenteret med købsaftale, fondspapirer, stiftelsesdokumenter og skatterådgivning vedrørende sommerboligen, så er der intet sket.

Ikke en lyd og ikke en underskrift fra Lodsens ejer i over seks måneder, og det får de to til at trække sig.

Til dagbladet Nordvestnyt, siger Otto Graham, at initiativgrupens øvrige medlemmer vil fortsætte, og vil låne penge til betaling, mens han og Simon Christiansen vil stoppe og give de indsamlede penge tilbage til donatorerne.

- Vi må opgive at omsætte dette tl noget brugbart. De andre vil gå i »byen« og låne fire millioner kroner på huset, og bede folk om at komme med flere penge end de 900.000 kroner, der er samlet ind hos donatorer samt gve Ekkehard Meister et sælgerpant. Men der siger vi »no way.« Vi er ikke uvenner, men er uenige om kursen, siger han.

arrow Køb af lodsgård en realistisk mulighed
07. august 2016 kl. 20:54 Opdateret: kl. 08:19
arrow Lodsoldermandsgårdens mange venner
15. maj 2016 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:57
arrow Kendisser ind i kamp for kendt gård
06. november 2015 kl. 12:18 Opdateret: kl. 07:55
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk