17. januar 2019
Interview med griseavler Jesper Adler. Eleverne filmer små dokumentarfilm om fødevareproduktion i Odsherred. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Interview med griseavler Jesper Adler. Eleverne filmer små dokumentarfilm om fødevareproduktion i Odsherred. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Geoparken set gennem kameraets mobil-linse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Geoparken set gennem kameraets mobil-linse
Odsherred - 16. maj 2018 kl. 21:12
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er kun godt 14 dage siden H.K.H. Prinsesse Marie indviede det samlede kunstværk, Geokids, på en vindomsust shelterplads i Veddinge. Et projekt, som involverede samtlige skoler i Odsherred og resulterede i 3500 lermasker med hver deres udtryk. Men allerede nu arbejdes der intenst på at finde frem til det projekt, der skal være Geokids afløser. I denne uge er omkring 40 7.klasse-elever fra Nordskolen afdeling Grundvigsvej i Nykøbing testpiloter i pilotprojektet med arbejdstitlen Geovision.

Bevæbnet med mobiltelefonernes videooptager skal skoleleverne formidle fakta om Geopark Odsherred gennem små videoproduktioner.

I pilotprojektet er temaet terroir og læren om lokal fødevareproduktion, blandt andet gennem NCLF's nyetablerede »Kulinarisk Karavane« og geolog Jacob Walløe, der viser rundt og fortæller, hvad det er der gør lammefjorden særlig gunstig for fødevareproduktion.

Tirsdag var det optagedag hos Jesper Adler og hans økologiske griseproduktion.

Geovision henvender sig til 7. klasserne i Odsherred og formålet er at få dem til at fordybe sig i og styrke den stedbundne identitet.

Samtidig er det ideen at give de unge værktøjerne til at lave gode dokumentarfilm, og at Filmlandet og Geopark Odsherred får en naturlig samarbejdsplatform.

Endnu er det uvist om projektet vinder opbakning fra politisk hold, men der er anmodet om at inddrage projektet i budgetterne for de kommende år med 300.000 kroner årligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk