18. januar 2019
Hans Joergen Hersperger prøver den canadiske aktivitet gletschering, hvor man glider på et stort stykke is ned ad en bakke.    Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Hans Joergen Hersperger prøver den canadiske aktivitet gletschering, hvor man glider på et stort stykke is ned ad en bakke. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Geopark Festival: En gletscher-glidetur på en kold isblok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Geopark Festival: En gletscher-glidetur på en kold isblok
Odsherred - 04. august 2018 kl. 07:03
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 500 meter lang tørresnor, med holdere af grene og med ophængte digte og objekter på træ-klemmer, markerer en vandreudstilling mellem Brændeladen og Vibehus i Annebergparken i Nykøbing Sjælland under den igangværende Geopark Festival i Odsherred til og med søndag.

Vandre-ruten handler om den evigt forekommende forandring og indvandring i Odsherred - både naturens kræfter (istiden) og mennesker fra andre folkeslag.

Undervejs på tørresnors-vandringen vil der være mulighed for at prøve den canadiske aktivitet gletschering, hvor man sidder på en stor is-terning og glider ned ad en bakke, og der er udstillet natur-skulpturer i træ og sten.

Tovholder på vandreudstillingen, Jessica Grant Jørgensen, er geo-guide og indvandrer fra Canada.

- Det handler om, hvordan fauna, flora og folk hele tiden ændres i et område. Det sker til stadighed. Landskabet og befolkningen er i bevægelse. Odsherred har altid været under forandring, ting og mennesker har vandret ind og ud i livsprocesser, siger Jessica Grant Jørgensen.

Idéen med tørresnoren som en kulturel markør i landskabet kommer fra Hans Joergen Hersperger, der oprindeligt er fra Schweitz og har traditionen med fra sin far, der var fransk.

Med i arrangør-gruppen er også Lise Jørgensen fra Teaterprojekt Borderline.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk