19. oktober 2019
Daglig leder Louise Kaas (tv.) sammen med Keld Skovshoved og Michael Søgaard. De spraglede nissehuer er også genbrugskunst.
gallery icon

Se billedserie

Daglig leder Louise Kaas (tv.) sammen med Keld Skovshoved og Michael Søgaard. De spraglede nissehuer er også genbrugskunst.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugs-værested giver livsgnist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugs-værested giver livsgnist
Odsherred - 09. december 2018 kl. 14:50
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er travlhed i Cafe Hot Skrot i Højby denne formiddag. Stedet fungerer som et samarbejde mellem Røde Kors og Odsherred Bo- og Støttecenter, som er et botilbud for voksne med særlige behov for støtte og vejledning i hverdagen. Udover at være cafe, er der også genbrugsbutik på stedet, og så er der et værksted i baglokalet, hvor stedets brugere har travlt med at omdanne kasserede tøjrester, bøger, bestik og andet til smukke prydgenstande, som kan sælges i butikken.

- Brugerne vælger selv hvor meget de vil komme her, og finder hurtigt ud af, hvad de er bedst til, siger Louise Kaas, der sammen med Tanja Madsen leder projektet.

Bordet der drikkes kaffe ved er laver at toppen af en gammel kabeltromle og fire ben. Tromlerne er fra NKT i Asnæs. »Hotskrotterne« har specialiseret sig i kabelborde, og laver også en mindre model med hjul, hvor hjulene er brugte hjul fra Kundevognsspecialisten i Asnæs. Michael Dreier er en anden af brugerne ved cafe-bordet. Han er normalt på farten og med til de faste ture til omlastningen i Nykøbing, hvor de henter nogle af de kasserede genstande, som kan genbruges og sælges i butikken. Han er også blevet en hel ekspert i at slibe de sølvsmykker brugerne laver af gammelt sølvbestik.

Jesper Sørensen er en af brugerne. Han flyttede fra Hørve til Højby, og havde haft hvad han selv beskriver som et meget ensomt liv.

- Jeg fandt ud af, at der var det her tilbud, og nu kommer jeg her hver dag. Jeg er blevet et godt menneske og jeg holder meget af de mennesker, jeg er sammen med heroppe. Det giver lidt mere livsgnist, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk