17. september 2021
Hanne Pigonska er den lokale Venstre bestyrelses kandidat som spidskandidat, men hun er også blevet flere medlemmers undskyldning for at forlade partiet. Foto: Peter Andersen
Hanne Pigonska er den lokale Venstre bestyrelses kandidat som spidskandidat, men hun er også blevet flere medlemmers undskyldning for at forlade partiet. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle venner slås om Venstres stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gamle venner slås om Venstres stemmer
Odsherred - 25. februar 2021 kl. 08:49
Af Martin Hoffmann Kønig

Det er gamle venner der i disse dage slås i Venstre i Odsherred, og som et af balladens midtpunkter står Hanne Pigonska.

arrow Læs også: Mangeårigt V-medlem smækker med døren

Hun har været i politik længe nok til at vide, at det kan være et råt »game,« men hun er alligevel smule overrasket over, at adskillige medlemmer har meldt sig ud af partiet, og to byrådskolleger er blevet løsgængere, blot fordi hun er i spil som spidskandidat til kommunalvalget i november.

»Jeg vil ikke kaste med mudder, og jeg ønsker dem al mulig held og lykke med deres projekt. Men deres reaktion overrasker mig, og jeg håber, at de også vil se indad. Det er da naturligvis en ulykkelig situation for Venstre. Det ser vi jo også på landsplan. Men jeg er først og fremmest foreningsmenneske, jeg er en, der ønsker at spille i et team, og som ser mig som en del af en helhed, og jeg har mange visioner for Odsherred,« siger hun.

Konkret har flere af de V-medlemmer, der har meldt sig ud af partiet beskyldt Hanne Pigonska for at være visionsløs og har konkret nævnt, at hun stemte imod boligprojekt ved Getsøvej, var imod salget af skolen på Grundtvigsvej samt modstander af projekt med sommerhuse ved Nordstrand, hvilket skulle bevise, at hun ikke ønsker udvikling, men sådan ser hun slet ikke på det.

»Det er rigtigt at jeg er imod, at campingpladsen ved Nordstrand skulle laves om til tæt sommerhusbyggeri, og det var jeg fordi jeg tror det er vigtigt at kommunen har en variation, hvor der også er plads til turister, der camperer. Og med skolen på Grundtvigsvej, så synes jeg man tænker alt for snævert, for der er ikke plads til alle de overbygningselever, der nu skal flyttes, og det kommer til at koste kommunen dyrt i ombygning. Min vision er, at Odsherred skal være et godt sted at flytte til for børnefamilier, og så nytter det ikke noget at lukke skoler, og med hensyn til Getsøvej projektet, så har jeg meget svært ved at se de oprindelige politiske tanker for området i det klyngebyggeri, der skal opføres ganske tæt på vandtårnet. Men det var jeg den eneste i Venstres gruppe, der mente, og det respekterer jeg,« siger hun.

Hanne Pigonska slår fast, at nok er hun rystet over reaktionerne fra afhopperne, men hun løber ikke selv af pladsen, og skulle en modkandidat få flere medlemsstemmer end hun, når medlemmerne har haft mulighed for at opstille kandidater, så lover hun at bakke vedkommende op i den kommende valgkamp.

Venstres gruppeformand i byrådet, Niels Nicolaisen, erkender, at flere af de udmeldte er hans omgangskreds mange år tilbage, og han vil nok give dem ret i, at det har skortet på politiske udmeldinger fra partiet, men deres reaktion på det forstår han slet ikke.

»Jeg kunne aldrig drømme om at melde mig ud af Venstre. Jeg er Venstremand helt ind i hjertet, og jeg er oprigtig ked af situationen. Jeg har som gruppeformand haft en snak med Erik(Winther, red.) og Helge(Fredslund, red.) om det virkelig var den rigtige beslutning de har truffet, og det mener de det er. Det respekterer jeg selvfølgelig, men jeg forstår dem ikke, og jeg troede egentlig de var mere Venstremænd end som så. Jeg tvivler på, at de havde gjort det, hvis Venstre på landsplan var stormet frem. Det er som om det er nemmere, at gøre den slags, når det går dårligt på landsplan, Men det er klart, at jeg ville virke som komiske Ali, hvis ikke jeg erkendte, at vi lige nu mister nogle dygtige meningsdannere, og det er virkelig ærgerligt,« siger han.

Også byrådsmedlem Finn Hallberg (V) begræder de to løsgængeres reaktion, men han mener nu nok at Venstre klarer det.

»Det er selvfølgelig ikke den bedste optakt til en valgkamp, men nu får vi ryddet op, og så må vi videre herfra. Jeg synes det er en overreaktion, og jeg støtter den ikke,« siger han.

arrow Undrer sig over udmeldte medlemmers behov for at »sparke bagud«
27. februar 2021 kl. 10:17 Opdateret: kl. 14:38
arrow V-dramaet fortsætter: Vraget borgmesterkandidat forlader partiet
24. februar 2021 kl. 08:09 Opdateret: kl. 08:26
arrow Drama i Venstre: To melder sig ud på grund af ny kandidat
24. februar 2021 kl. 05:54 Opdateret: kl. 22:15
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk