16. oktober 2019
Paw Pedersen er ude med riven på de sociale medier og kritiserer i skarpe vendinger kommende besparelser på brandvæsenet.
Paw Pedersen er ude med riven på de sociale medier og kritiserer i skarpe vendinger kommende besparelser på brandvæsenet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter for sikkerheden efter brandbesparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter for sikkerheden efter brandbesparelser
Odsherred - 13. juni 2018 kl. 12:58
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal spares noget der ligner to millioner kroner på Vestsjællands Brandvæsen, og i Odsherred vil det medføre en dalende sikkerhed og faldende motivation hos brandmændene. Det skriver byrådsmedlem, og deltidsbrandmand i Odsherred Kommune, Paw Pedersen (DF), på Facebook, og han slår fast, at han ikke vil være med til de varslede besparelser.

Samtidig stiller han i sit opslag spørgsmålstegn ved om beredskabet er ved at blive nedlagt i Odsherred Kommune, og han slår fast, at politikerne med den risikobaserede dimensionering, er med til at ødelægge brandfolkenes motivation, og på det konkrete plan, skriver han, at man nu har flyttet den store redningslift, der tidligere stod i Nykøbing og erstattet den med en lille ubrugelig lift, og at der har været flere udrykninger, hvor der ikke kommer mandskab nok ud.

Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), sidder i beredskabskommissionen, og han slår fast, at besparelserne er noget, der er besluttet fra regeringens side.

»Paw har en pointe, for staten har pålagt os at vi skal finde besparelser, og alternativet er, at de penge skal findes et andet sted som for eksempel på ældreområdet, men den risikobaserede dimensionering skal først godkendes i byrådet. Jeg er enig i, at det er en udfordring, og med hensyn til rekruttering, så oplever vi ingen problemer i Asnæs, men i Nykøbing kan vi ind i mellem i dagtimerne mærke, at der er problemer med at rekruttere,« siger han.

Direktør i Vestsjællands Brandvæsen, Helle Søeberg, hun opfordrer til, at man deltager i et af de mange møder, der i den kommende tid vil være på alle brandstationer i Vestsjælland.

»Beredskabskommissionen har bedt os om at udarbejde et forslag, der er fagligt forsvarligt og som ensretter serviceniveauet med fokus på besparelser. Og det har vi gjort. Vi har været ret langt nede i materien og vores forslag er fagligt forsvarligt, hvor vi ensretter serviceniveauet i de fem kommuner. I dag starter vi med møder på samtlige brandstationer, hvor vi gennemgår de 21 analysepunkter i forslaget til den risikobaserede dimensionering, og torsdag den 28.juni afholder vi stormøde i garagen på stationen i Holbæk, hvor alle byråd, beredskabskommissionen, tillidsmænd, stationsledere, ledelsen i Vestsjællands Brandvæsen, hovedudvalget og ledelsen i Falck, deltager. Men vi står fast på, at vi har udarbejdet et fagligt forsvarligt oplæg,« siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk