24. november 2017
Bent Nøhr viser hvor høje flammerne var, da han gik i gang med haveslukningen. Anne Nøhr (t.h.) ringede til 112. Foto: Helene MacCormac
gallery icon

Se billedserie

Bent Nøhr viser hvor høje flammerne var, da han gik i gang med haveslukningen. Anne Nøhr (t.h.) ringede til 112. Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter for flere brande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter for flere brande
Odsherred - 18. maj 2017 kl. 10:44
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvis ikke hunden og jeg havde været ude at gå den tur, kunne jeg have siddet med ryggen til det hele og set tv, mens hele området var brændt ned omkring os, siger Anne Nøhr.

Sammen med sin mand Bent Nøhr bor hun hele året i deres træhus midt i sommerhusområdet ved Skansehage i Rørvig. Det er et klassisk sommerhusområde med langt græs og fyrretræer, som gavmildt drysser deres nåle ud over jorden.

Ægteparret er lykkelige for at have naturen omkring dem, men en episode for tre uger siden har sat skår i glæden. En brand inde hos naboen betød, at de nu frygter for, om de i virkeligheden bor midt i en brandfælde.

- Vi ved jo godt, at her kan være meget tørt. Der er også mange, som har store bunker af kvas og afskårede fyrregrene liggende på deres grund. Går der først ild i dem, så går det stærkt, siger en bekymret Bent Nøhr.

En aften i slutningen af april, var Anne Nøhr som altid ude at gå aftentur med deres store brune labrador.

- På vej ned til stranden bemærker jeg, at der er røg ved vores nabohus. Jeg undrer mig lidt, fordi naboerne ikke er i huset på det tidspunkt, fortæller Anne Nøhr.

Da hun kommer tilbage fra strandturen, kan hun imidlertid straks se, at den er helt gal. Der kommer kæmpe røgskyer ud fra et anneks på grunden.

- Jeg løb ind og kaldte på Bent, som kom løbende med det samme. Her var der allerede meterhøje flammer.

Bent Nøhr gik i gang med at slukke branden, mens Anne Nøhr ringede til 112.

- Jeg måtte først finde ud af, at lukke op for vandet, og så gik jeg i gang med at slukke ilden i græsset med haveslangen, fortæller han.

Brandvæsenet var hurtigt på stedet med flere køretøjer, og fik slukket branden, som havde nået at tage fat i et lille anneks hos Anne og Bents naboer.

Efter lettelsen over, at der trods alt ikke skete mere ved branden, har en ny frygt meldt sig hos ægteparret. De er bange for, om flere brande vil kunne opstå.

Daniel Weinreich fra Vestsjællands Brandvæsens forebyggende afdeling kan godt forstå bekymringen hos ægteparret.

- Men der er ingen grund til at leve i frygt for naturbrande ude ved Skansehage. Der er meget få brande, og jeg mener heller ikke de mange store kvasbunker nødvendigvis skaber en forøget brandrisiko, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk