16. oktober 2019
Til åbningen af Aksens Have smug-åbnede Fritidsborger »Bay?s Café« med servering i Aksens foyer og udenfor på terassen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Til åbningen af Aksens Have smug-åbnede Fritidsborger »Bay?s Café« med servering i Aksens foyer og udenfor på terassen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fritidsborger-plan om Bay's Café i kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritidsborger-plan om Bay's Café i kulturhus
Odsherred - 08. maj 2019 kl. 18:57
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Netværket Fritidsborger i Asnæs jubler over den vellykkede fælles mobilisering af kulturelle kræfter til åbningen af det nye byrum Aksens Have foran Kulturhus Aksen for nyligt.

De gode takter får Fritidsborger til at genoptage en drøm om en café i Aksen som uforpligtende mødested for borgere og turister, fortæller Søren Myrup.

- Til åbningen af Aksens Have fik vi set en masse af det, vi gerne vil med Aksen, ført ud i livet - og med stor borger-indflydelse. Endelig lykkedes det. Det er helt fantastisk, siger Søren Myrup.

- Fritidsborger ser et meget stort potentiale i udviklingen af Aksen som et led i at løfte hele området. Og ét af de tiltag, vi taler om nu, er etablering af »Bay's Café« i Aksen. Vi tyvstartede til åbningen af Aksens Have, og det fungerede bare fantastisk både i foyeren og ude på terassen, siger Søren Myrup.

Fritidsborgers café opkaldes efter den navnkundige fotograf og maler Søren Bay Hansen, der havde foto-atelier og base i Asnæs. I årene 1900-70 beskrev han i fotos og film livet i Odsherred - mennesker, landskaber og byer.

- Han var en stærk lokalhistorisk skikkelse, som har haft betydning for hele Odsherred, og som vi gerne vil hædre ved at opkalde vores café efter ham. Vi har også planer om at indrette foyeren med fotostater af hans fotos, siger Søren Myrup.

Caféen skal etableres og drives i samarbejde med Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse og i første omgang åbne en gang om ugen i tidsrummet kl. 16-20.

- Det kunne vi godt tænke os for at prøve det af. Et sted, hvor man lige kan stikke indenfor og drikke en kop kaffe og sidde og snakke uforpligtende. Og hvis vejret er godt, kan man både sidde inde i caféen og ude på terassen og i Aksens Have, siger Søren Myrup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk