11. december 2018
Friskolen i Starreklinte er kommet i økonomisk uvejr som følge af længere tids faldende elevtal og stigende underskud. Der er nu udsigt til lukning af friskolen.
Friskolen i Starreklinte er kommet i økonomisk uvejr som følge af længere tids faldende elevtal og stigende underskud. Der er nu udsigt til lukning af friskolen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole er på vej mod konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole er på vej mod konkurs
Odsherred - 17. februar 2018 kl. 17:22
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bestyrelsen for Friskolen i Starreklinte i det sydlige Odsherred har på grund af økonomiske vanskeligheder som følge af dalende elevtal og faldende tilskud, stigende underskud og manglende udsigt til elev-fremgang nu indgivet konkursbegæring til Skifteretten, oplyser bestyrelsesformand Lindy Kim Pedersen.

Han har sendt en orientering til forældrene til de 40 elever og til personalet om, at friskolen ikke længere kan betale løn og andre udgifter, og at sagen er overgivet til Skifteretten.

Det er nu rettens opgave at opgøre aktiver og passiver på friskolen, og derefter vil sagen gå sin gang mod konkurs og lukning.

Elever og personale møder - på grund af konkursbegæringen - ikke op på friskolen på mandag, og forældrene skal nu ud for at finde en anden friskole til børnene eller en plads i en folkeskole.

- I oktober-november sagde banken nej til at fortsætte. Siden har jeg undersøgt forskellige muligheder, men det er umuligt at få lov til at låne penge, når man kun kan præsentere et regnskab med underskud på omkring 200.000 kroner måned for måned. Der er simpelthen for få elever, og der er ikke udsigt til flere, som situationen er på skoleområdet i Odsherred lige nu.

- Det ville være komplet uansvarligt af mig at fortsætte mere, når vi ikke kan betale lærernes løn. Så ville jeg være en bedrager, siger Lindy Kim Pedersen.

Bestyrelsesformanden oplyser, at personalets løn vil blive sikret af Lønmodtagernes Garantifond.

- For halvandet år siden havde vi overskud på regnskabet, men så begyndte elevtallet pludselig at dale, og nu er der bare udsigt til større og større overskud.

- Vi har stadig værdier i ejendommen for ni millioner kr., og vi skylder kun en halv million kroner i ejendommen. Men vi kan ikke låne en million kroner i banken, fordi det er til betaling af driftsunderskud og løbende udgifter.

Fredag den 23. februar kl. 12-16 kan elever og ansatte hente deres personlige effekter på skolen, oplyser bestyrelsesformanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk