25. oktober 2020
Vilja og Arvid sneg sig ind i majsmarkerne, og spiste løs af majskolberne. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Vilja og Arvid sneg sig ind i majsmarkerne, og spiste løs af majskolberne. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friske majs smager af lidt mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friske majs smager af lidt mere
Odsherred - 16. oktober 2020 kl. 13:17
Af Helene Nielsen

Fårevejle: Solen skinnede fra en smuk og skypyntet efterårshimmel, så det var måske ikke den store overraskelse, at der var fuldt hus - eller fuld mark - da Geopark Odsherred torsdag bød på rundvisning og høst af årets grøntssager på forsøgsmarkerne på rådhusvej i Fårevejle.

- Folk har tilmeldt sig, og alle 50 billetter er afsat. Faktisk har vi år måttet afvise en del, fordi vi er begrænset af coronarestriktionerne, fortæller Camilla Tornvig Ajebon, som har stået for dagens høst-fest.

Hun har netop serveret kartoffel-porre-suppe med palmekålschips til dagens gæster, inden de er blevet sendt ud i marken med en lille brun papirspose, som de kan fylde med jordens lækkerier fra Lammefjorden.

- Kartoflerne var naturligvis årets Grand Cru-kartoffel, understreger hun.

I majsmarken gemmer familien Larsen fra København sig. De er i sommerhuset ved Ordrup i denne uge, og det er lidt af et scoop for børnene, at komme med ud at høste. Emma, Johan og Benjamin har først været forbi gulerods- og kartoffelmarken, hvor der er blevet trukket grøntssager op.

- Vi er her mest, fordi mor sagde, at vi skulle. Men det er en skæg aktivitet, siger Johan og viser den gule gulerod, som han har høstet.

Far Peter Larsen går mest efter de store majs.

- Majs smager altså af lidt mere, når de lige er blevet høstet, siger han.

Ellers byder markerne på rådhusvej på et overflødighedshorn af mange slags kål, løg, porrer, rødbeder, selleri og meget andet. De brune papirsposer bugner, og den inkarnerede Lammefjordslandmand, Arne Fjordgaard, går også denne dag rundt og fortæller dagens gæster om Lammefjordens historie og kommer med gode råd til, hvordan man bedst høster grønkål og fortæller hvorfor der ligger muslingeskaller blandt rødbederne.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk