22. september 2019
Et par behagelige sko - og så er man så godt som klædt på til »Nature­walk« i Rørvig. (Arkiv)
Et par behagelige sko - og så er man så godt som klædt på til »Nature­walk« i Rørvig. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frisk gåtur før påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frisk gåtur før påske
Odsherred - 25. marts 2019 kl. 20:15
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Gå påsken i møde sammen med andre i noget af Odsherreds smukkeste natur.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Rørvig Idrætsforening, der i samarbejde med DGI inviterer til »Naturewalk« tirsdag den 16. april klokken 17.30 med start- og slutsted på Højsandet på Lodsstien 7 i Rørvig.

Der er tale om en 7,4 km lang gåtur ved strand og i skov, og turen kan efterfølgende krydres med fællesspisning på Højsandet og fjordbad og saunagus ved Rørvig Havn.

- I Rørvig IF er vi cirka 50 medlemmer i stavgangsafdelingen. Hver mandag klokken 10 er vi op til 30, der mødes på Højsandet og går en dejlig tur i vores skønne natur på tre forskellige ruter, som tager hensyn til den enkeltes færdigheder. Og der er tid til både snak under og socialt samvær efter, fortæller Leila Petersen, som er en af fem gangtræner i Rørvig IF, og fortsætter:

- Vi kunne godt ønske os at være nogle flere, og derfor inviterer vi til Naturewalk og håber at se en masse friske gængere, som kunne tænke sig at få en dejlig oplevelse i godt selskab med andre.

Man kan gå turen i eget tempo, der er ingen tidsgrænse. Friske gåmakkere gør deltagerne følgeskab, så ingen behøves at gå alene,

Dagen er endnu et tiltag i DGI's store projekt »Bevæg dig for livet«, og Naturewalk er folkeligt for alle, der har lyst.

- Man kan gå ruten i sit eget tempo og tage en pause undervejs. Det kræver det ikke noget særligt udstyr at gå med, andet end et par behagelige sko. Det er det gode ved gang, det er skånsomt mod kroppen, giver god motion og stort set alle kan være med, siger Christina Otto Jensen, der er idrætskonsulent i DGI, fortsætter:

- Gangmotion er perfekt i forhold til at komme ud og være aktiv. En frisk gåtur om dagen er en god og nem måde at få fysisk aktivitet ind i hverdagen. Det er sundhedsfremmende og forebygger en lang række sygdomme.

Ifølge Leila Petersen har gang også mange andre fordele.

- Vi skaber et frirum, hvor man glemmer dagligdagens stress og jag. Det skal være muligt at komme helt ned i gear og bare nyde den skønne, afmærkede rute. Det handler lige så meget om at skabe glæde og fællesskab, som det handler om at få motion, det er faktisk bare et ekstra plus. Derfor lægger vi også op til, at man tager naboen eller veninden under armen. Vi er overbeviste om, at jo flere der kommer, jo mere glæde og højt humør bliver der, siger Leila Petersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk