16. oktober 2021
Ole Stryhn, formand for Fredningsnævnet, fik ros for at være lyttende og imødekommende ved mødet med lodsejere i fredningssagen for Veddinge Bakker og Skamlebæksletten.Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ole Stryhn, formand for Fredningsnævnet, fik ros for at være lyttende og imødekommende ved mødet med lodsejere i fredningssagen for Veddinge Bakker og Skamlebæksletten.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningsnævnet lyttede til frustrerede lodsejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fredningsnævnet lyttede til frustrerede lodsejere
Odsherred - 24. september 2021 kl. 13:19
Af Marianne Nielsen

Fredningsnævnets formand Ole Stryhn svarede så godt han kunne på de mange spørgsmål omkring fredningen af Veddinge Bakker og Skamlebæk. Og han lyttede til den kritik, som flere af de fremmødte rettede i forhold til den dialog, som lodsejerne føler har været mangelfuld med kommunen. Lodsejer John-Erik Hørdum, Riisvej, var også klar med en række spørgsmål, og forlod mødet med en opfattelse af at blive hørt og lyttet til.

- Indtil nu har dialogen været på lodsejernes initiativ, ikke kommunens. Men jeg synes, at Fredningsnævnet var meget lydhøre overfor vores spørgsmål og indsigelser. Så det var et godt møde, konkluderede han.

Samme tolkning havde byrådsmedlem for Nyt Odsherred, Helge Fredslund, der var en af de byrådsmedlemmer der stemte imod fredningsforslaget, da byrådsflertallet i juni vedtog at sende forslaget i høring.

- Faktisk er 40 procent af byrådet imod forslaget som det ser ud lige nu, pointerede han.

Eneste socialdemokrat, som stemte imod fredningsforslaget var Felex Pedersen, som også deltog i det offentlige møde i Asnæs-Grevinge Hallen.

Han benyttede lejligheden til at få specificeret, hvem der egentlig er ophavsmand m/k til fredningsforslaget.

- Det er Danmarks Naturfredningsforening, der siden radiostationen blev sat til salg for otte-ti år siden ønskede en fredning af Skamlebæksletten, og som i dialog med kommunen sidste år blev udvidet til også at omfatte Veddinge Bakker, lød svaret fra Birgitte Ingrish, fredningsleder i Danmarks Naturfredsningsforening.

Skamlebækslettens fredning er forholdsvis problemfri og møder ikke modstand, bortset fra, at enkelte af de stier, man ønsker skal give adgang til stranden, slet ikke eksisterer, ifølge beboerne i området. Både DN og Bente Ilsøe fra Skamlebækslettens Naturlaug påpegede, at det ikke ville være nok, blot at udvide den landskabsfredning som Veddinge Bakker har været omfattet af siden 1965, da det ikke i tilstrækkeligt omfang omfatter naturen. Inden 1. december skal lodsejere og andre, der er berørte af den potentielle fredning af det 470 hektar store område.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk