17. oktober 2021
Vejret gjorde ikke helt udsigtspunkerne ære, da fredningsnævnet med formand Ole Stryhn (i sort regnsæt) i spidsen var på besigtelse i Veddinge Bakker og i Skamlebæk.              Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Vejret gjorde ikke helt udsigtspunkerne ære, da fredningsnævnet med formand Ole Stryhn (i sort regnsæt) i spidsen var på besigtelse i Veddinge Bakker og i Skamlebæk. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningsnævn vil også besøge berørte lodsejere i fredningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningsnævn vil også besøge berørte lodsejere i fredningssag
Odsherred - 25. september 2021 kl. 15:24
Af Marianne Nielsen

Der er mange hensyn at tage når et område tænkes fredet i en større udstrækning end det allerede er. Og mange forhold, som bedst opleves i virkeligheden og ikke på et kort eller et stykke papir.

Torsdag eftermiddag var Fredningsnævnet med formand Ole Stryhn i spidsen inviteret rundt til fire forskellige lokationer i det berørte område. Områder, som kommunen ønskede at nævnet skulle se; Disbjerg, Veddingevej, Skamlebæk Radio og TDCs gamle radio-bygning på Skamlebæksletten.

Men det er ikke kun de kommunalt udpegede steder, som Fredningsnævnet agter at tage nærmere i øjesyn.

Det lod formanden tilhørerne ved det offentlige møde forud for besigtigelsesrundturen - primært berørte lodsejere - forstå.

- Der vil være lodsejeres arealer, som vi gerne vil se. Meget afhænger af de indsigelser, der er kommet og vil komme frem mod deadline 1. december, så egentlige besigtigelser hos lodsejere vil nok først ske sidst på vinteren, vurderede fredningsnævnsformanden, som opfordrede lodsejerne til at skrive til nævnet, og gøre opmærksom på forhold, man gerne vil have nævnet skal se ved selvsyn.

Det er Fredningsnævnets opgave - uafhængigt af kommune og naturfredningsforenings holdninger i sagen - at vurdere mulighederne og om en fredning i det foreslåede omfang overhovedet giver mening og kan betale sig.

På mødet anerkendte afdelingsleder i kommunens afdeling for natur og vand, Michael Bay, at fredningsforslaget og forslag til nye stier i landskabet ikke alle steder var optimale løsninger.

- Det er et forslag, et udgangspunkt, men der er mange interesser at tilgodese, sagde afdelingslederen blandt andet.

Der kan gå både fem og seks år, før fredningssagen er afgjort.

Skulle fredningsnævnet beslutte, at Veddinge Bakker og Skamlebæk skal fredes, skal det behandles i Miljø- og fødevareklagenævnet, da man har vurderet, at den samlede erstatning til berørte lodsejere er vurderet til lige knapt 10 millioner kroner.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk