19. september 2020
Claus Thorsen overtage direktørjobbet i de otte måneder, der går, før Fanny Villadsen er tilbage på pinden igen. Foto: Odsherred Forsyning
Claus Thorsen overtage direktørjobbet i de otte måneder, der går, før Fanny Villadsen er tilbage på pinden igen. Foto: Odsherred Forsyning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra togskinner til kloaknet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra togskinner til kloaknet
Odsherred - 16. september 2020 kl. 15:45
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg dobbeltjobber lidt i denne tid, så der er meget at se til, siger Claus Thorsen, som siden den 1. januar 2019 har haft titel af økonomi- og kundechef hos Odsherred Forsyning. Da den nuværende direktør, Fanny Villadsen gik på barselsorlov den 1. september, faldt det helt naturligt at lade Claus Thorsen overtage direktørjobbet i de otte måneder, der går, før Fanny Villadsen er tilbage på pinden igen.

- Fordi jeg har titel af direktør, betyder det jo ikke, at jeg skal lave alt. Vi har et godt team af engagerede medarbejdere, og vi assisterer hinanden, siger Claus Thorsen.

Inden han kom til Odsherred Forsyning, havde han i mange år været ansat som underdirektør i DSB, hvor han blandt andet havde ansvaret for infrastrukturen.

- Jeg havde ikke meget forstand på spildevand, men der er faktisk flere fællestræk mellem kloakker og jernbaneskinner. Der er tale om investeringer i infrastruktur, som alle bruger, og som gerne skulle holde i mange år, siger Claus Thorsen.

Selv om han er vikar fir direktøren, betyder det på ingen måde, at Odsherred Forsyning skruer ned for blusset af den grund.

- Vi har gang i mange projekter. Vi har lige installeret nye luft-til-vand-varmepumper på fjernvarmeanlæggene i Højby og Vig. Det betyder billigere varmepriser til vores kunder, og så sparer vi 6000 tons CO2 om året, fortæller han.

Et andet stort projekt for Odsherred Forsyning er kloakering af sommerhusene. Men det er ikke noget, som bliver afsluttet lige med det samme.

- Vi kan kloakere 400 sommerhuse om året. Vi havde 22.000 huse, som skulle kloakeres. Vi har kloakeret de 6000, og på langt sigt skal vi nok nå alle husene, siger Claus Thorsen.

En helt stor nyhed er et nyt slambehandlingsanlæg, som skal stå parat næste sommer.

- Vi bliver de første i verden, som får sådan et slambehandlingsanlæg, hvor mikroplast og medicinrester bliver sorteret fra, inden slammet kan bruges som gødning på markerne, fortæller Claus Thorsen.

Endelig skal der også bygges nyt renseanlæg i Havnebyen og gøres en ekstra indsats for at få flere kunder koblet på fjernvarmeværkerne.

- Vi sænker prisen på varmen og har et fast, lavt tilslutningsgebyr på 5000 kroner. Vi får 10 procent nye kunder koblet på nettet om året, siger den travle direktør-vikar.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk