23. juni 2021
Morten Grønvad og Jens Søndergaard og deres Good Vibes Kvintet spiller musik af Clare Fischer til Jazzdage i Anneberg Kulturpark. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Morten Grønvad og Jens Søndergaard og deres Good Vibes Kvintet spiller musik af Clare Fischer til Jazzdage i Anneberg Kulturpark. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Los Angeles til Odsherred: Cool og luftig feinschmecker-jazz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Los Angeles til Odsherred: Cool og luftig feinschmecker-jazz
Opdateret 10. juni 2021 kl. 22:16
Odsherred - 09. juni 2021 kl. 21:15
Af Stefan Andreasen

Der er feinschmecker-jazz på programmet, en stemning af Los Angeles og San Francisco i slutningen af 1950'erne, til Jazzdage i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland lørdag den 12. juni.

Her kommer Grønvad/Søndergaard Quintet på besøg og giver koncert.

Orkestret disker op med cool, blød, amerikansk west coast- og latinjazz med numre af blandt andre Art Pepper, Bud Shank, Cal Tjader og Clare Fischer.

Sidstnævnte er det kompositoriske omdrejningspunktet på kvintettens nye album »Grønvad/Søndergaard Quintet plays the latin vibe of Clare Fischer«, der onsdag lå klar til snarlig release på det anerkendte jazz-label Storyville Records.

- På cd'en spiller vi ni numre skrevet af Clare Fischer, som Morten (Grønvad, red.) mødte og fik noderne af i Los Angeles i 1990'erne. Sønnen Brent Fischer har skrevet liner notes til cd'en, fortæller Jens Søndergaard.

Morten Grønvad har længe været optaget af den amerikanske pianist, komponist, arrangør og bigband-leder Clare Fischers musik, og kvartetten har spillet hans kompositioner live.

Grønvad/Søndergaard Quintet stiller op til Jazzdage i Anneberg Kulturpark med samme besætning som på albummet: Morten Grønvad på vibrafon, Jens Søndergaard på altsax, Thomas Bornø, piano, Niels W. Knudsen, bas, og Niclas Campagnol, trommer.

Hvis det er tørvejr og lunt og ikke blæser for meget, rykker koncerten ud i det grønne område i Anneberg Kulturpark.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk