17. november 2018
Noah Tager med sin store karpe.   Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Noah Tager med sin store karpe. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foto-serie: Børn hjalp til på store flyttedag for karper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foto-serie: Børn hjalp til på store flyttedag for karper
Odsherred - 07. maj 2017 kl. 16:50
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er normalt forbudt at fiske i Sommerland Sjællands »Kanosø«, men søndag var det tilladt for en håndplukket skare: Eksperter fra Køge Mede Team, der sørgede for nænsom fangst og flytning, og fem børne-assistenter, der havde vundet fiskedagen i en Fishing Zealand-dyst.

- Vi har så mange karper i »Kano-søen«, så vi flytter nogle af dem til andre søer, der trænger til at blive »græsset af« for alger, siger kommunikations-koordinator Martin W. Hansen, Sommerland Sjælland.

I mede-fiskeri bruges naturlig madding - orm, majs, maddiker, brød, og det var den metode eksperterne fra Køge Mede Team underviste børnene i.

- Man fodrer fiskene først på bestemte områder for at lokke dem til, fortalte Claus Voss fra Køge Mede Team.

Der er den gamle metode med at kaste majs eller brødsmulder i vandet - og så ud med linen med agn på krogen. Men der er også sofistikerede tricks med lange stænger med en lille foder-kop for enden, hvorefter man anvender en lang Take Apart-stang; eller man bruger pellets (foderpiller) i et opløseligt net, bundet fast til linen ved krog og blylod og en fiskestang med alarm (»bipbip-fiskeri«. Endelig kan man bruge en metode feeder, hvor man i en lille form presser »en tallerken« mad omkring krogen.

Da dagens fangst blev gjort op, var der fanget mere end 30 karper. Fiskene blev fragtet nænsomt i særlige beholdere og tasker til deres nye søer. Efter at have stået stille et øjeblik i vandet for at få gællerne i gang igen, svømmede karperne ud i friheden - ud til nye »græsgange«.

Udover Alberte Pitter og Noah Tager vandt Sebastian Knudsen, Christian Skallerup og Marius Nielsen en eftermiddags karpe-fiskeret i Sommerland Sjællands »Kano-sø«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk