28. september 2021
Pianist Christian Westergaard og mezzosopran Astrid Nordstedt i tæt parløb i Peter Heise- og Grieg-sange. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Pianist Christian Westergaard og mezzosopran Astrid Nordstedt i tæt parløb i Peter Heise- og Grieg-sange. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornem akustik i ny idrætshal gør musikken til en ren nydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornem akustik i ny idrætshal gør musikken til en ren nydelse
Odsherred - 02. august 2021 kl. 23:31
Af Stefan Andreasen

Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter, der blev indviet for tre år siden, beviste mandag endnu engang sit værd som Odsherreds nye koncertsal, der med fornem akustik viderebringer toner og overtoner til publikum på fineste vis.

Klaver-virtuos Christian Westergaard, der har indspillet samtlige Peter Heises sange, udgav tidligere på året en mammut-samling på cd, og mandag gav han koncert til Odsherreds Kammermusikfestival sammen med to højt rangerende, norske operasangere - Astrid Nordstedt (foto) og Beate Mordal.

- Vi har meget, vi skal nå i aften, indledte Christian Westergaard sin koncert og anlagde med et klask en ti centimeter høj stak nodehæfter som fundament på det sorte flygel; som afsæt for en aften med fokus på den romantiske komponist Peter Heise (1830-1879) og hans parallel-forløb med norske Edvard Grieg.

Begge studerede i det tyske kraftcenter Leipzig, og begge var betaget af Schumann, blandt andet hans lied-cyklus »Frauenliebe und Leben«, som publikum også fik smagsprøver fra, udover et yderst veldækket program af Heise- og Grieg-sange.

Selvom Heise og Grieg havde mange fælles spor i deres musikliv, var der afgørende forskelle, påpegede Christian Westergaard.

- Grieg tilhører en gruppe af komponister som Beethoven, Schumann og Rud Langgaard, der tager afsæt i deres egne liv og følelser; Peter Heise er mere i gruppe med komponister som Mozart og Schubert, der i deres musik vil fortælle os, hvem vi allesammen er som mennesker, sagde Christian Westergaard.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk