18. oktober 2021
Socialtilsyn Øst måtte efter drabet på en ansat på opholdsstedet Ørbækskilde forsvare institutionen over for ministeriet.
Socialtilsyn Øst måtte efter drabet på en ansat på opholdsstedet Ørbækskilde forsvare institutionen over for ministeriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formodet drabsmand var i god udvikling før drabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formodet drabsmand var i god udvikling før drabet
Odsherred - 02. februar 2021 kl. 13:40
Af Martin Hoffmann Kønig

Socilatilsyn Øst sendte efter drabet på en medarbejder på opholdsstedet Ørbækskilde, i Veddinge, en redegørelse til social- og indenrigsministeriet, men det var ikke nok.

arrow Læs også: To blodige stik i brystet dræbte Yamma

Ministeret bad kort tid efter tilsynet svare på fem spørgsmål, som undrede i ministeriet.

Ministeriet ville blandt andet vide om arbejdstilsynets påbud om flere ansatte på arbejde og en forhindring af beboernes frie adgang til knive, fik tilsynet til at ændre sin vurdering af Ørbækskildes kvalitet.

Det er en risiko, lød det fra tilsynet, der i et skrifteligt svar, som Nordvestnyt har fået aktindsigt i, skriver, at to af de beboere de har talt med efter drabssagen mener, at opholdsstedet efter påbuddene kommer til at ligne en lukket psykiatrisk afdeling, og ikke de hjemlige forhold de var lovet.

Ministeriet bider mærke i det udbredte alenearbejde blandt de ansatte på Ørbækskilde, men i svaret fra tilsynet står der blandt andet, at personalenormeringen er skåret ned i perioden fra det seneste tilsyn og drabet, hvilket de mener sagtens kan forsvares, fordi der også var færre beboere.

Derudover har ministeriet spurgt til opholdsstedets brug af vikarer, der ifølge tilsynet har ligget på godt 11 procent af det borgerrelaterede personale, hvilket ikke findes alarmerende, og tilsynet slår også fast, at de mener, at opholdsstedet fagligt kan håndtere de beboere, der er anbragt efter en behandlingsdom.

Ministeriet spørger afslutningsvist til, hvorvidt tilsynet har undersøgt om Ørbækskilde fulgte den handleplan, der var lagt for den formodede drabsmand.

Her svarer tilsynet flere gange ja, for han beskrives som mere stabil, var påbegyndt skole, tog sin medicin og blev beskrevet som generelt mere rolig end tidligere.

Også en samtale med mandens sagsbehandler i hans hjemkommune Ishøj har over for Socialtilsyn Øst bekræftet, at Ørbækskilde var det rette sted for den formodede drabsmand, og at opholdsstedet havde vist at de kunne rumme ham.

arrow Drabet på ansat var ved at koste bosted livet
19. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:38
arrow Efter drab på bosted: Minister vil have indsatsteam på banen
26. marts 2021 kl. 21:52 Opdateret: kl. 20:30
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk