13. april 2021
Den nye skydebane kommer til at ligge i Rørvig Jagtforeningens naturskønne område på Søndervangsvej i Rørvig. Dronefoto: Preben Moth.
Den nye skydebane kommer til at ligge i Rørvig Jagtforeningens naturskønne område på Søndervangsvej i Rørvig. Dronefoto: Preben Moth.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand for jagtforening: Ingen hagl på boldbanerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for jagtforening: Ingen hagl på boldbanerne
Odsherred - 08. april 2021 kl. 09:45
Af Helene Nielsen

- Det bliver fysisk umuligt, at skyde hagl så langt, som op på idrætsforeningens boldbaner eller skoleområdet, lover formanden for Rørvig Jagtforening, Leif Nielsen.

Lørdag skrev Nordvestnyt om foreningens planer om at etablere en skydebane få hundrede meter fra Rørvig Friskole og Rørvig Idrætsforenings boldbaner. Naboskabet har skabt bekymringer hos blandt andre bestyrelsen på Rørvig Friskole.

- Det kan jeg godt forstå, men der er brugt meget energi på det. Jeg er i en god dialog med idrætsforeningen og skolen.

I politiets tilladelse, hvor der er aftegnet et område på 250 meter, er der tale om en sikkerhedsafstand, som dækker værst tænkelige tilfælde.

Sandsynligheden for at vores hagl lander på boldbanerne, er mindre end ingenting, siger Leif Nielsen.

Han fortæller, at det har været et større arbejde at skrive de mange ansøgninger til Odsherred Kommune, Kystdirektoratet og Midt- og Vestsjællands Politi.

- Hver gang vi ændrer det mindste på udformningen, skal vi hele møllen med ansøgninger igennem igen. Jeg har en 30 centimeter tyk mappe med ansøgninger. Men jeg tror vi med 98 procents sikkerhed kan sige, at den er ved at være der, tilladelsen, siger Leif Nielsen.

Han understreger også, at der er et fint samarbejde med Rørvig Friskole, som tit bruger jagtforeningens område i forbindelse med undervisningen.

- Det er jo et fint lille naturområde med en vold og tæt på vandet, siger Leif Nielsen.

Der skal også etableres endnu en vold til at opfange hagl i forbindelse med den nye skydebane.

- Vi kommer jo heller ikke til at stå og skyde i tide og utide. Det er måske en hverdagsaften om ugen, vi er der. Vi skyder selvfølgelig ikke, når børnene er i skole, siger formanden for jagtforeningen.

Skydebanerne skal bruges til at skyde med hagl. Konkurrencer, grundtræning og lerduekydninger.

- Og så skyder vi fra lydisolerede huse. Så vi larmer ikke, siger Leif Nielsen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk