19. januar 2020
Kim og Lene Egtved fortæller, at det har været en fantastisk tur i de tre år, de nåede at sejle til blandt andet Fransk Polynesien og Stillehavet.
gallery icon

Se billedserie

Kim og Lene Egtved fortæller, at det har været en fantastisk tur i de tre år, de nåede at sejle til blandt andet Fransk Polynesien og Stillehavet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forlist i Stillehavet: Hvalerne tog imod os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlist i Stillehavet: Hvalerne tog imod os
Odsherred - 21. august 2019 kl. 13:04
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg vidste jo, at jeg var i live, så jeg var ikke bange for at dø. Jeg var mere bange for, at jeg ikke var i stand til at løse opgaven.

Ordene kommer fra Lene Egtved. Den 6. august var hun sammen med sin mand Kim Egtved en del af enhver sejlers mareridt, da der deres båd Gwendoline M sank i Stillehavet 100 kilometer fra land. I 2016 sejlede Grevinge-familien af sted fra Odden Havn på en jordomsejling, som skulle have været fem år. I dag sidder ægteparret i deres datters lejlighed i Vanløse. De har det tøj, de havde på, deres computer, elektronisk udstyr og de to redningsveste, de nåede at få med sig, inden de sprang i redningsflåden og forlod den synkende båd.

- Det blæste en del den aften. Vi var på vej fra øen Niue til Tonga. En lille smuttur på 48 timer, som vi ikke regnede for alverden, fortæller Kim Egtved.

Lene Egtved lytter til sin mand. De har efterhånden fortalt historien en del gange, og nye detaljer dukker op hver gang.

- I Danmark ville vi måske være gået i havn, men der er jo ingen havne derude, og det var okay vejr, fordi vi fik vinden ind bagfra, husker Lene Egtved.

Parret havde siddet oppe i cockpittet og hygget sig med aftensmad. Lene Egtved havde været nede i skibet og rydde op, og kom op og satte sig, da katastrofen ramte skibet.

- Vi sejler med 6 sømil, cirka 12 kilometer i timen. Det er en pæn fart for et sejlskib. Lige pludselig føles det, som om vi sejler ind i en mur. Det er meget voldsomt, når 28 ton pludselig står stille. Vi aner ikke, hvad der er sket, siger Kim Egtved.

Gwendoline M var stødt på noget, men det bliver formentlig aldrig opklaret, hvad det var, men »noget« havde slået et hul i bunden af det store skibs stålskrog.

- Det er det sorte uheld, som aldrig kan ske. Sandsynligheden for at vinde i Eurolotto er nok lige så stor. Vi har aldrig været bange for, at vi skulle blive ramt af sådan et uheld, men vi har altid været forberedt på, at det kunne ske. Så vi vidste faktisk godt, hvad vi skulle gøre, fortæller Kim Egtved.

Parret gik i redningsflåden, og blev nogle timer senere samlet op af et græsk sejlskib, som havde hørt deres mayday over radioen. 36 timer senere ankom de til Tonga.

- Da vi sejlede ind mod øen, kom hvalerne og tog imod os. To store pukkelhvaler hoppede ud af vandet tre-fire meter fra båden. Det var magisk, siger Lene Egtved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk