24. februar 2020
Havnebyen - det kunne være ét af de steder, som en udvalgt forfatter vælger at udforske i Odsherred.
gallery icon

Se billedserie

Havnebyen - det kunne være ét af de steder, som en udvalgt forfatter vælger at udforske i Odsherred.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatteren flytter til Odsherred i en uge og skriver nye fortællinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatteren flytter til Odsherred i en uge og skriver nye fortællinger
Odsherred - 27. september 2018 kl. 09:18
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred er udvalgt som én af de 20 samarbejdspartnere rundt i landet, der skal huse Dansk Forfatterforenings nye, store projekt »Hvem er Danmark?«, hvor 20 udvalgte forfattere drager ud til 20 udvalgte byer i februar-april 2019 for at skabe nye, lokalt baserede fortællinger.

Borgere følger forfatterne rundt og hjælper dem i en uges tid med at få egnen ind under huden inden skrive-processen går i gang.

På baggrund af fortællingerne skal der gang i en række læse- og skrive-arrangementer i samarbejde med lokale kulturinstitutioner, blandt andre Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred.

Nordea-fonden støtter Dansk Forfatterforening med 2,3 mio. kr. til projekt »Hvem er Danmark?«.

- Vi meldte os lige med det samme. Jeg tror, vi var de første på banen overhovedet, siger Jesper Lorentz Bertelsen, leder af Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred.

- Det her hænger så fint sammen med en række initiativer, som vi selv har taget for nyligt, blandt andet »Odsherred skriver«, hvor man kan skrive sine erindringer - vi har fået 50 ansøgninger til 12 pladser.

- Projektet matcher også perfekt Odsherreds litteraturfestival i 2019, som det vil blive en del af. Vi har også Forfatterskolen for Unge i Odsherred. Og vi arbejder med, hvordan borgerne kan komme til at stå bag selv-udgivelser af deres tekster, lyder det begejstret fra biblioteks- og kulturhuslederen.

»Hvem er Danmark?« skal åbne danskernes øjne for læsning og fordybelse som et frirum i en ellers fortravlet hverdag og samtidig stille spørgsmål om, hvem Danmark og danskerne er.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk