18. oktober 2019
16-årige Rawan Ismaeil har skrevet bogens mest bemærkelsesværdige tekst - et figur-digt. Foto: Claus Starup
gallery icon

Se billedserie

16-årige Rawan Ismaeil har skrevet bogens mest bemærkelsesværdige tekst - et figur-digt. Foto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter-spirer udgiver antologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter-spirer udgiver antologi
Odsherred - 10. maj 2019 kl. 20:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherreds Forfatterskole for unge har været med til at udgive antologien »MODLYS«, sammen med de øvrige afdelinger under Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland, og har skrevet gode, gribende tekster om livet og døden.

- I er nogle meget talentfulde unge, sagde forfatter Dorthe de Neergaard til de otte unge fra Odsherred, der onsdag havde release-party på antologien »MODLYS« på biblioteket i Nykøbing.

Dorthe de Neergaard har undervist holdet en gang om ugen på biblioteket som årsvikar for forfatter Nanna Foss, der er tilbage efter barsel til september.

16-årige Rawan Ismaeil har skrevet bogens mest bemærkelsesværdige tekst: Figur-digtet »Et Hav«, hvor bogstaverne på den ene side former hvide bølger på et sort hav og på modsatte side en hvid fisk i havet, fortæller forfatter Anne-Marie Donslund, der er koordinator for Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland.

- Digtet handler om en flygtning, der drukner på flugt fra krigen, og er skrevet i et poetisk og smukt sprog, som i sine kontraster forstærker følelserne hos læseren, siger Anne-Marie Donslund.

Rawan Ismaeil kan nu søge ind på overbygningen FGK, hvor en anden talentfuld elev fra Odsherred, Johanne Schou Vinther, har gået i to år.

Hun begyndte som 13-årig på Forfatterskolen for unge i Odsherred, og til juni er hun færdig med det to-årige talentforløb og med forfatterlinjen på Vallekilde Højskole.

Hendes fremtidsplaner er at bruge det som springbræt til at læse litteraturvidenskab på universitetet og skrive, oplyser Anne-Marie Donslund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk