26. september 2020
Nu er der penge til kørsel af unge til og fra ungefolkemødet på Den Rytmiske Højskole ved Vig.  Men børne- og uddannelsesudvalget kunne godt ønske sig, at ungefolkemødet blev flyttet til Ansæs. Foto: Thomas Olsen
Nu er der penge til kørsel af unge til og fra ungefolkemødet på Den Rytmiske Højskole ved Vig. Men børne- og uddannelsesudvalget kunne godt ønske sig, at ungefolkemødet blev flyttet til Ansæs. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foretrækker at folkemøde for unge holdes i Asnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foretrækker at folkemøde for unge holdes i Asnæs
Odsherred - 17. januar 2020 kl. 09:49
Af Marianne Nielsen

Der er nu bevilget 25.000 kroner til transport af Odsherreds unge, så de ikke skal gå eller cykle til Ungefolkemødet på Den Rytmiske Højskole.

Pengene lander i Lokaldemokratiudvalget og kommer fra børne- og uddannelsesudvalget, som dog knytter et par bemærkninger til pengeposen.

- Vi foreslår, at man overvejer om Den Rytmiske Højskole er det rigtige sted for ungefolkemødet. Logistisk er det svært at komme til for skoleelever. Der er ingen, der kan komme dertil uden der skal gøres noget i forhold til transport. Det er ikke vores beslutning, men vi har et ønske om at man overvejer at lægge det i Asnæs, som jo i forvejen er unge- og uddannelsesby.

Ungefolkemødet blev holdt for første gang sidste år, som en optakt til folkemødet for voksne dagen efter. I ni telte kunne man komme rundt om mange af problemstillingerne i klimadebatten, herunder FNs Verdensmål. Uden for teltene blev der rejst en »verdensmålsbue« af aflagt tøj.

Formålet med et folkemøde for børn og unge er at øge de unges interesse for at arbejde med demokrati og skabe en større forankring af folkemødet, så den lokale tradition kan få en større deltagergruppe. Folkemødet foregår i slutningen af august.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk