19. februar 2019
Efter to møder i Medborgerhuset er en gruppe forældre til børn på Vallekilde-Hørve Skole klar til at kæmpe for skolens eksistens i den kommende skolestruktur. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Efter to møder i Medborgerhuset er en gruppe forældre til børn på Vallekilde-Hørve Skole klar til at kæmpe for skolens eksistens i den kommende skolestruktur. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre til kamp for Hørves folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre til kamp for Hørves folkeskole
Opdateret 13. september 2018 kl. 13:08
Odsherred - 13. september 2018 kl. 11:25
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På to møder i denne uge, har forældre til elever på Vallekilde-Hørve Skole samlet sig i Medborgerhuset, for at finde ud af om der er basis for at kæmpe. Kæmpe for at få overbygningen tilbage og mere selvstændighed i ledelsesstrukturen.

arrow Læs også: With: Fortsæt skolekampen, Hørve

Sammenlagt var godt 75 forældre og borgere mødt frem for at få svar på en række spørgsmål om skolens fremtid, og finde en fælles stemme at råbe politikerne op med.

Det var nemlig en brat opvågning for forældrene, da de læste om den politiske aftale om forslag til ændring af skolestrukturen i Odsherred. Et forslag, der giver Nykøbing, Højby og Vig selvstændige skoleledelser, mens ledelsesstrukturen på Bobjergskolen, Skolen på Fjorden og Vallekilde-Hørve forbliver uændret med en skoleleder og tre afdelingsledere.

Sammen med fire andre forældre, følte Iben Skov Hansen, at der måtte gøres noget. De frygter, at skolens eksistens er truet i den 4-skolemodel, som er i spil, og vil vide, om forældrene i Hørve er klar til at kæmpe for skolens eksistens.

- Det skal ikke være en gruppe på fem forældre, der skal gøre det her. Det skal være som en samlet flok af forældre og borgere i byen at vi skal støtte op om byens skole, understregede hun og lagde op til et fælles høringssvar med vægt på ønsket om en selvstændig skole med overbygning og egen ledelse.

Flere politikere var mødt op for at lytte, forklare og uddybe deres syn på den proces, der nu er endt ud i et forslag til en ny struktur.

Flere af dem udtrykte ærgrelse over at Hørve først råber op i 12. time.

Det er nu planen at udfærdige to høringssvar som forældre og borgere i Hørve kan skrive under på. I høringssvarene er der indtil videre lagt op til et ønske om at få overbygningen tilbage og blive en selvstændig skole.

arrow S og R: To skoler bliver helt selvstændige
14. januar 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 10:40
arrow Dialog om politiske visioner for Hørve
03. januar 2019 kl. 11:59 Opdateret: kl. 10:11
arrow Skole: Vi vil ikke være single
07. december 2018 kl. 12:12 Opdateret: kl. 10:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk