4. august 2020
TrygFonden giver 389.000 kr. til Teater BorderLines »Den største drøm«, så projektet kan eksporteres. Foto: Per Christensen
TrygFonden giver 389.000 kr. til Teater BorderLines »Den største drøm«, så projektet kan eksporteres. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fonds-støtte til lokalt teater: Den største drøm skal på turné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fonds-støtte til lokalt teater: Den største drøm skal på turné
Odsherred - 10. juli 2020 kl. 18:51
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teater BorderLine, med base i Klint i Odsherred, har fået 389.000 kr. fra TrygFondens regionale pulje til at udbrede teaterprojektet »Den største drøm« til kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg.

Forestillingen, der inddrager børn og lærere, henvender sig til børn i familier med forældre, der drikker.

- Vi har været gode til at få åbnet til børn, lærere og fagfolk i Odsherred, Kalundborg og Holbæk kommuner, så nu vil vi gerne eksportere forestillingen til Sydsjælland og Lolland, siger Lise Jørgensen fra Teater BorderLine.

- TrygFonden støtter ret få af den slags projekter, så det er superfedt, at vi er valgt ud. Det er en god anerkendelse, siger Lise Jørgensen.

Som led i teaterprojektets tur til Guldborgsund, Lolland og Vordingborg skal Lise Jørgensen og et medlem af BorderLines bestyrelse rundt på skoler for at tale om teatrets arbejde med at skabe rum, hvor børn og unge kan tale om ellers tabu-belagte emner, for eksempel alkohol-misbrug i hjemmet.

Da forestillingen »Den største drøm« - for de 9-12- årige børn - kørte som et gratis tilbud i Odsherred, Kalundborg og Holbæk Kommuner, var den finansieret med 500.000 kr. fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst under Statens Kunstfond.

- Vi har indbygget et lag i forestillingen, hvor børnene kan komme i tale, hvor de kan engagere sig i stykkets helt.

- Det lykkes for helten til sidst, så børnene ikke bare går tyngede hjem, men bliver løftet og får energi, fordi de er blevet set og hørt, siger Lise Jørgensen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk