28. september 2020
Skoleleder på Nr. Asmindrup Friskole glæder sig til at se ansøgninger til Kristen Kristensen og hustrus mindelegat.
gallery icon

Se billedserie

Skoleleder på Nr. Asmindrup Friskole glæder sig til at se ansøgninger til Kristen Kristensen og hustrus mindelegat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond efterlyser lokale iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond efterlyser lokale iværksættere
Odsherred - 11. januar 2020 kl. 09:45
Af Helene Nielsen

Da gårdejer Kristen Kristensen i 1935 døde i en alder af 85 år, valgte han at stille sine opsparede penge til rådighed for en fond, som han i første omgang ønskede skulle gå til unge borgere under uddannelse med tilknytning til Hee Sogn ved Ringkøbing, hvor han oprindeligt stammede fra. De penge, som ikke blev anvendt i Hee, kunne gå til borgere i Nr. Asmindrup, hvor Kristen Kristensen boede i den sidste del af sin levetid. I år er der ekstra mange penge at dele ud af.

arrow Læs også: Den gavmilde boheme fra Jylland

- Det var et krav, at det skulle være den lokale præst, en repræsentant fra sognerådet og byens førstelærer, som skulle udvælge modtagerne af legatet, fortæller Morten Juul Pedersen, der som skoleleder på Nr. Asmindrup Friskole derfor sidder med i legatbestyrelsen. Fondsbestyrelsen tæller også sognepræst Ann Skov Sørensen og Merete Due Johnsen, som er udpeget af byrådet og derfor fungerer som »sognerådets« repræsentant.

På trods af, at Kristen Kristensen efterlod sig en kvart million kroner, har pengene ikke udviklet sig helt så godt som ønsket.

- Pengene har været investeret i obligationer. I dag står der knap en million kroner, men eftersom det kun er renterne, vi må dele ud af, har der de sidste år, hvor renten har været negativ, ikke været nogle penge at dele ud af, fortæller Morten Juul Pedersen.

Ny lovgivning har givet mulighed for, at ændre fondsbindingen, så man kan dele ud af midlerne. Det har man valgt at gøre med mindelegatet, så der i år er 400.000 kroner, der skal uddeleles.

- Vi håber derfor, der vil være nogle iværksættere med tilknytning til Nørre Asmindrup, som kunne have lyst til at søge, siger Morten Juul Pedersen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk