3. juli 2020
Der var højttalere i vindueskarmene, og vinduerne til øvelokalet var lukket op, så publikum udenfor i regnen kunne nyde det stemningsfulde Led Zeppelin-nummer "Stairway To Heaven". Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Der var højttalere i vindueskarmene, og vinduerne til øvelokalet var lukket op, så publikum udenfor i regnen kunne nyde det stemningsfulde Led Zeppelin-nummer "Stairway To Heaven". Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemøde-skulptur indviet med vindues-rock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemøde-skulptur indviet med vindues-rock
Odsherred - 13. oktober 2019 kl. 10:28
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beatles holdt den berømte »Rooftop Concert« i 1969 i London - fredag blev årets folkemøde-skulptur på Den Rytmiske Højskole ved Vig indviet med Led Zeppelin tagvindues-koncert, hvor et band af kursister spillede klassikeren »Stairway To Heaven« fra 1971 af en særlig grund.

Den ene del af skulpturen, fremstillet i forbindelse med Ungefolkemødet og Folkemødet i Odsherred, en ni meter høj stige, har fået tilnavnet »Stairway To Heaven«, så skulptur-afsløringen blev krydret med mini-koncert.

Der var højttalere i vindueskarmene, og vinduerne til øvelokalet var lukket op, så publikum udenfor i regnen kunne nyde den stemningsfulde musik.

Temaet til folkemødet var FN's Verdensmål, og de er fortolket farvestrålende på den anden del af skulpturen, en beton-klode med keramik-relieffer, som folkemødegæster har kreeret sammen med keramiker Martin Nybo.

Nogle af verdensmålene handler om klima og bæredygtighed, og tankevækkende trommede regnen på paraplyerne, da skulpturen skulle afsløres. En stige op til himlen var ikke nok til at sikre tørvejr og solskin til indvielsen.

I sin tale jokede højskoleforstander Lars Gjerlufsen med, at stigen kan være en slags plan B - en flugt-rute - hvis det skulle gå helt galt med klimaet nede på jorden.

Styregruppeformand Vagn Ytte Larsen talte om »Jakobsstigen« eller »Himmelstigen« fra Det Gamle Testamente - symbol for menneskets vej til Gud og en vej for engles op- og nedstigning. Han mente, at stigen kunne være en hjælp til at få hjælp oppefra.

Efter kunstafsløring, taler og vindues-koncert var der varm kakao inde i spisesalen og fælles afsyngning af Benny Andersens »Udsigt i kikkert«, hvor både kloden, stigen og bæredygtige klimamål indgår, kunne Lars Gjerlufsen afsløre.

Og ganske rigtigt:
- En dreng dumper ned fra en stige. Og gribes straks af en pige, lyder det i tredje vers.

Og i sidste vers:
- At alle de adskilte dele, hænger sammen som et hele, der kan blive til endnu mer. Jeg synger, mens solkuglen bunder: Gid jorden aldrig går under!

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk