21. september 2019
Hovedentreprenør på byggeriet på Vig Bakke, Mogens Jensen, styrede gravkoen, da man fredag eftermiddag tog det første spadestik til en helt ny bydel. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Hovedentreprenør på byggeriet på Vig Bakke, Mogens Jensen, styrede gravkoen, da man fredag eftermiddag tog det første spadestik til en helt ny bydel. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik: Nu begynder byudvidelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik: Nu begynder byudvidelsen
Odsherred - 01. marts 2019 kl. 14:26
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var den helt store spade, der var fundet frem, da det første spadestik til en helt ny bydel blev taget fredag eftermiddag i Vi.

Det var hovedentreprenør Mogens Jensen, der førte an - ikke med en forgyldt spade, men en skinnende ny gravko med forgyldt skovl.

- Vi har jo travlt, for det skal jo byggemodnes inden den 1. juli, så vi har taget gravkoen med, fortalte direktør i konsortiet bag byggeriet, Finn Hallberg, der holdt sig udenfor det orange bæsts førerhus.

Boligerne på Vig Bakke bliver en blanding af byggegrunde, andelsboliger, almene boliger og rækkehuse. Når området er færdigudviklet vil den nye bydel samlet set bestå af knapt 100 nye boliger.

- Vi håber på at det er fuldt udbygget om to år. Det første, der bliver lavet er brugsen, der udvider parkeringspladsen, og til efteråret begynder byggeriet af andelsboligerne, i første omgang 20, siger Finn Hallberg.

Mogens Jensens entreprenørfirma, Jord, Beton og Anlæg, Sparekassen Sjælland-Fyn, Finn Hallberg, Tømrerfirmaet Holm & Svendsen, Schou Birkrendorf arkitekter og SuperBrugsen Vig udgør det konsortium, der i samarbejde med Nybolig Odsherred står bag Vig Bakke.

Det er første gang Sparekassen Sjælland-Fyn involverer sig i et fællesprojekt som Vig Bakke.

- Aldrig er så kraftig en byudvikling gået så hurtigt som her, siger Finn Hallberg med henvisning til, at planerne først for alvor fik ben at gå på, da konsortiet overtog de i alt 7,6 hektar jord i august sidste år.

Herefter har kommunen arbejdet hurtigt med ændring af lokalplaner, tilladelser og høringer.

Og noget kan tyde på, at det også kommer til at gå hurtigt med at få boligerne afsat. Otte parcelhusgrunde er allerede solgt, og ifølge Nybolig, så er omkring 60 personer skrevet op til en andelsbolig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk