28. juli 2021
Et grafisk kort over den 2,2 kilometer lange skulptur-sti i Anneberg Kulturpark, hvor de 17 verdensmål-skulpturer skal anbringes i 2022. PR-grafik
Et grafisk kort over den 2,2 kilometer lange skulptur-sti i Anneberg Kulturpark, hvor de 17 verdensmål-skulpturer skal anbringes i 2022. PR-grafik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skulpturpark for verdensmål: Mød kunstnerne og vær med til at skabe skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skulpturpark for verdensmål: Mød kunstnerne og vær med til at skabe skulpturer
Odsherred - 15. juni 2021 kl. 21:02
Af Stefan Andreasen

Den kommende skulpturpark »17 goals on my mind« i Nykøbing Sjælland, verdens første skulpturpark der tager afsæt i de 17 Verdensmål, er godt på vej til at være finansieret, så kunstnernes skitseprojekter kan føres ud i livet i det næste år.

Nu skal borgerne med i den kunstneriske proces.

Det er allerede sket i indledende fase i nogle af projekterne.

Og søndag den 27. juni sparkes masser af liv i de indledende snakke om mennesker og verdensmål, når der inviteres til konference om verdensmål-skulpturerne »17 goals on my mind« i Anneberg Kulturpark i Nykøbing.

Det er Kunstkollektivet 8B i Unnerud, der står bag skulptur-projektet og arrangerer verdensmåls-dagen med et væld af oplægsholdere og moderatorer.

Skulpturerne vil blive stillet op langs Annebergstien, der løber gennem Anneberg Kulturpark og Grundejerforeningen Anneberg.

- Hvordan kan vi arbejde med at gøre de 17 verdensmål nærværende i vores hverdag?

Sådan lyder det overordnede oplæg til verdensmåls-dagen.

- 17 samtidskunstnere har udarbejdet skitser til en kunstnerisk fortolkning af et verdensmål.

- Nu skal skulpturerne skabes, og kunstnerne inviterer borgerne til at være med.

- Så kom og mød kunstnerne og hør om deres måde at arbejde med at gøre de 17 verdensmål nærværende i hverdagen og om, hvordan de tænker at inddrage borgerne i udførelsen, siger initiativtager Pia Heike Johansen, koordinator for Kunstkollektivet 8B.

I åbningsdebatten vil rektor for Det Kongelige Akademi i København, arkitekt Lene Dammand Lund, forkvinde for SDG Collaboration ved Syddansk Universitet, Lykke Margot Ricard, og Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), komme med bud på, hvordan kunst, forskning og politik kan sætte fokus på opfyldelsen af de 17 verdensmål lokalt, fortæller Pia Heike Johansen.

Der vil også være mulighed for at deltage i en eller flere af 17 efterfølgende verdensmåls-samtaler mellem en kunstner, en forsker og en praktiker om, hvordan man fortolker og forankrer verdensmål lokalt.

- Der kommer i alt 58 panel-deltagere og fire moderatorer.

- Det har været noget af et arbejde at få det her koordineret, men der har været meget stor velvilje, siger Pia Heike Johansen.

Fire drevne moderatorer vil på skift styre debatterne - journalist og studie-vært Mikkel Frey Damgaard, journalist og studievært Lene Johansen, vejr-vært og klimaformidler Nina Bendixen, og journalist og chefredaktør på Verdens bedste nyheder, Thomas Ravn-Pedersen.

Dagen indledes med 17 små film, der viser skitserne til verdensmåls-skulpturerne og fortæller om kunstnernes inspirations-kilder.

Som afslutning på klimamåls-dagen vil der uformelle samtaler mellem borgere og kunstnere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk