27. september 2021
Årets taler ved Aktive pensionisters nytårskur på Restaurant Bothwell i Fårevejle var Sussi Friis, sundhedskoordinator  i Odsherred Kommune, og den første kvindelige nytårstaler i pensionistforeningens 10-årige historie. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Årets taler ved Aktive pensionisters nytårskur på Restaurant Bothwell i Fårevejle var Sussi Friis, sundhedskoordinator i Odsherred Kommune, og den første kvindelige nytårstaler i pensionistforeningens 10-årige historie. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første gang en kvinde holdt nytårstalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første gang en kvinde holdt nytårstalen
Odsherred - 12. januar 2020 kl. 12:47
Af Marianne Nielsen

Fårevejles Aktive Pensionister hilste lørdag eftermiddag for 10. gang et nyt år velkommen med en velbesøgt nytårskur for alle 60+ 'ere med lyst til en hyggelig eftermiddag.

Foreningen bød 2020 velkommen på Restaurant Bothwell, hvor champagnepropperne sprang og Gydas kransekager kom på bordet.

Til en nytårskur hører naturligvis en nytårstale, og den ære tilfaldt i år Sussi Friis, som er sundhedskoordinator i Odsherred Kommune. Faktisk som den første kvinde i de ti år.

Sussi Friis har været sundhedskoordinator i 16 år med plads på Sundhedscentret i Nykøbing, som hun kalder »Slottet«. Hendes roller spænder vidt - fra kaffebrygger til tovholder for projektet Mænds Mødested.

- Der må ikke komme andre kvinder end mig, og det er fordi jeg er tovholderen og fordi jeg har hår på brystet, spøgte hun i talen, der ellers havde en mere alvorlig tone omkring temaet ensomhed.

-Nogen mener ligefrem at vi lever i ensomhedens tidsalder, og ifølge seneste sundshedsprofil for Odsherred Kommune i 2017, hvor 2000 blev spurgt, viste det sig, at det var de unge, der var mest ensomme i Odsherred. Det kom bag på mig. Særligt de 16-34-årige, og særligt kvinder, fortalte Sussi Friis i sin tale, der også kom ind på nogle af de ting, der kunne afhjælpe ensomheden.

- Vi ar brug for at tale sammen. Bekræfte overfor hinanden at vi betyder noget, sagde hun og pegede på det frivillige arbejde, som en vej til et socialt netværk, nye bekendtskaber og et fællesskab.

Læs mere i Nordvestnyt mandag

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk