6. maj 2021
Borgere, der har tid i borgerservice i Aksen i Asnæs, skal følge den 75 meter lange, rød-hvide minestrimmel, som personalet har hængt op på en masse kegler langs bygningen. Det er ikke et igangværende vejarbejde - det er vejen til borgerservice. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Borgere, der har tid i borgerservice i Aksen i Asnæs, skal følge den 75 meter lange, rød-hvide minestrimmel, som personalet har hængt op på en masse kegler langs bygningen. Det er ikke et igangværende vejarbejde - det er vejen til borgerservice. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Følg 75 meter minestrimmel: Så kommer du til borgerservice uden coronapas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Følg 75 meter minestrimmel: Så kommer du til borgerservice uden coronapas
Odsherred - 23. april 2021 kl. 06:35
Af Stefan Andreasen

Alle borgere skal kunne besøge borgerservice - også dem der ikke har et coronapas eller en frisk negativ test.

Det mener Jesper Bertelsen, leder af Odsherreds biblioteker, borgerservice og kulturhuse. Så han og personalet har fundet kreativiteten frem.

Hvis borgerservice ligger i samme bygning som biblioteket, og de to funktioner ikke kan adskilles, skal der som led i genåbningen fra 21. april vises coronapas eller negativ test for at komme i borgerservice - ligesom på biblioteket.

Men leder af Odsherreds biblioteker, kulturhuse og borgerservice, Jesper Bertelsen, har på kreativ vis adskilt de to funktioner i Nykøbing og Asnæs, selvom de deler samme tag.

I Aksen i Asnæs indebærer det, at borgere, der har bestilt tid til borgerservice, lige skal gå cirka 75 meter ekstra fra hovedindgangen - om på den anden side af biblioteksbygningen - for at komme til den bagindgang, som nu benyttes til borgerservice-afdelingen.

- Borgere til biblioteket og til borgerservice kommer slet ikke i kontakt med hinanden. De er helt adskilt, så det fungerer fint, siger Jesper Bertelsen.

Borgerservice-gæsterne skal lige vænne sig til, at de skal følge den 75 meter lange, rød-hvide minestrimmel, som bibliotekspersonalet har hængt op på en masse kegler langs bygningen.

Det er ikke et igangværende vejarbejde - det er vejen til borgerservice.

Borgerservice for alle

I Pakhuset i Nykøbing Sjælland har Jesper Bertelsen også sørget for at adskille adgangen til borgerservice og bibliotek, så borgerne ikke kommer i fysisk kontakt med hinanden.

- Vi har prøvet at være pragmatiske, så alle kan komme i borgerservice, også dem som ikke lige har et coronapas eller en negativ test, siger Jesper Bertelsen.

- Det jo ikke være meningen at kræve et coronapas som adgang til borgerservice, hvis man for eksempel er kommet for at få løst problemer med sin Nem-ID. For nogle mennesker er det også en udfordring at blive testet, siger Jesper Bertelsen.

Han oplyser, at der efter genåbningen har været travlt i borgerservice, hvor mange skal have løst problemer med deres pas, kørekort eller NemID, og travlheden fortsætter i de kommende dag.

Odsherreds biblioteker fortsætter ordningen »BOK-2-Go2«, hvor borgere kan bestille bøger og får dem rakt ud gennem vinduet.

På den måde kan borgere, der ikke har coronapas eller er nytestede, også låne bøger efter genåbningen, siger Jesper Bertelsen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk