27. januar 2021
Sidste år var Storøhage Kartofler  Peter og Stine Anker Nielsen også nomineret til Fødevareprisen. I år kan de skifte nomineringsbeviset ud med en vindertitel. Privatfoto.
Sidste år var Storøhage Kartofler Peter og Stine Anker Nielsen også nomineret til Fødevareprisen. I år kan de skifte nomineringsbeviset ud med en vindertitel. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødevarepris til kartoffelavler fra Lammefjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarepris til kartoffelavler fra Lammefjorden
Odsherred - 25. november 2020 kl. 12:01
Af Marianne Nielsen

ODSHERRED: På Lammefjorden er kartoflerne det spiselige guld, og en af de største kartoffelavlere gennem tiderne, Storøhage Kartofler, kan nu kalde sig vinder af Fødevareprisen.

Prisen er indstiftet af Odsherred Kommune, og gives til en virksomhed tildeles en fødevareproducent med virksomhed i Odsherred Kommune.

Såvel producenter af råvarer som af forarbejdede fødevarer kan komme i betragtning til prisen, som kartoffelavler Peter Anker Nielsen også var nomineret til sidste år, men måtte se sig slået af Sidinge Gårdbutik.

Prisen blev overrakt af Brian Johansen, direktør i SuperBrugsen i Asnæs ved en lille begivenhed i Ungehuset i Asnæs for et stykke tid siden.

Det var Erhvervsservice Odsherred, Odsherred Erhvervsforum og Nationalt Center for Lokale Fødevarer, der havde nomineret Storøhage Kartofler for det konstante arbejde med at sætte Lammefjordskartoflen på menuen på de danske middagsborde - også i nye produkter som den prisvindende kartoffelpizzabund ved Food Days 2019.

»Virksomhedens store engagement med at udbrede kartoflens anvendelse kommer tydeligt frem når de f.eks. udfordrer de lokale efterskole-elever i at fremtrylle en tre rettes menu, hvor kartofler indgår i alle tre retter. Det kan også være som mentor for de studerende på Professionshøjskolen Absalon. Når der tales om udvikling og bæredygtighed er et af målene at udvikle kartoffelbaserede produkter, der kan erstatte pastaen på middagsbordet. Storøhage Kartofler arbejder innovativt og nytænkende, hvilket giver Lammefjordskartoflen en helt central plads på middagsbordet, står der blandt andet i begrundelsen for prisen .

Med æren følger 5000 kroner doneret af pengeinstitutter i området.

Nominerede til Fødevareprisen var også Rørvig Catering i Annebergparken og Det Vilde Køkken i Klint.

Fødevareprisen er en del af prisfesten ODshædring, som alene foregår virtuelt i år på grund af corona, og med offentliggørelsen af Fødevareprisen er alle ni priser uddelt og kan ses på kommunens hjemmeside.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk