24. april 2019
Flere af de unge i Odsherred vælger en ungdomsuddannelse efter 9. klasse. Foto: Helene Nielsen
Flere af de unge i Odsherred vælger en ungdomsuddannelse efter 9. klasse. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere unge i uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere unge i uddannelse
Odsherred - 12. januar 2019 kl. 07:59
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 2010 har man i Odsherred Kommune kørt en intensiv indsats for at få flere unge i gang med en uddannelse efter folkeskolen. UTA - uddannelse til alle - er siden løbende evalueret og justeret. I februar 2013 etableredes Ungeenheden i Odsherred Kommune, og det årlige uddannelsesregnskab blev en del af dennes opgave, hvor man følger de unges vej til uddannelse, og hvor stor en procentdel der gennemfører, og der gives et overblik over nogle af de faktorer, der påvirker dette. Tallene for 2018 er netop blevet opgjort, og det er ifølge formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søren With (S), gode nyheder. 57 procent af alle 9. klasser søgte i 2018 ind på en ungdomsuddannelse. 38 procent af dem har søgt ind på en gymnasial uddannelse, 19 procent har søgt ind på en erhvervsuddannelse mens 42 procent har valgt at tage en eller form for 10. klassse. Særligt tallene for erhvervsuddannelser er usædvanlige, eftersom der på landsplan kun er otte procent af afgangseleverne i 9. klasse, som vælger en erhvervsuddannelse. Ungeenheden i Odsherred vurderer, at det hænger sammen med, at de unge er blevet opmærksomme på, at det er blevet muligt at tage en erhvervsuddannelse i nærområdet med NCLF i Fårevejle og Savklingen i Asnæs.

I forhold til andelen af uddannelsesparate unge i grundskolernes overbygning er der dog fortsat en stor udfordring, idet der i skoleåret 2017-2018 kun er 63 procent i 8. klasse og 68 procent i 9. klasse, som vurderes uddannelsesparate.

- Som jeg ser det, er tallene udtryk for, at UTA-2 giver effekt. Flere er i uddannelse, og selv om vi ikke er helt i mål med Undervisningsministeriets krav om, at 95 procent skal have en ungdomsuddannelse, så er vi kommet længere, end vi havde turdet håbe på, siger Søren With.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk