19. august 2019
Befolkningstallet i Odsherred stiger og stiger. Når vi 34.000 i 2021? Foto: Peter Andersen
Befolkningstallet i Odsherred stiger og stiger. Når vi 34.000 i 2021? Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere odsinger: På vej mod 34.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere odsinger: På vej mod 34.000
Odsherred - 22. februar 2019 kl. 06:30
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ikke siden 2009 har der været så mange odsinger som nu.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at befolkningstallet i Odsherred nu er 33. 122, hvilket er 39 flere end for et år siden - og blot syv færre end i 2009.

Kommunaldirektør Claus Steen Madsen har tidligere udtalt, at det er et mål at nå op på 34.000 indbyggere i 2021. Og borgmester Thomas Adelskov (S) vurderer, at målet ikke er urealistisk.

- Vi er godt i gang. Vi har i økonomiudvalget lige taget en principbeslutning om indskud i forhold til lejerboliger, og det vil hjælpe på at få flere borgere til kommunen, siger han og fortsætter:

- Vores boligudviklingsprojekter vil også skabe nye boliger, og så er der jo stadig boliger til salg. Potentialet for en betydelig befolkningstilvækst er i hvert fald til stede. Hvis konjunkturerne holder, så tror jeg også, at målet om 34.000 indbyggere er realistisk.

Thomas Adelskov peger på, at befolkningstallet begyndte at falde i forbindelse med den økonomiske krise for 10 år siden.

- Men vi var vist den først kommune i Region Sjælland, der for nogle år siden begyndte at få en positiv befolkningsudvikling. Nu er vi over niveauet, som vi lå på, da finanskrisen begyndte. I finanskriseårene tabte vi nogle borgere, men dem har vi vundet ind igen. Det betyder noget for et samfund, at der er mange børnefødsler og at der liv i vores institutioner og lokalsamfund. Det betyder selvfølgelig også noget for kommunens økonomi, at vi har skatteborgere, som bidrager, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk