22. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere langsomme tog på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere langsomme tog på banen
Odsherred - 05. november 2018 kl. 12:57
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når jernbanestrækningen Køge-Roskilde åbner for trafik i 2020, bliver det delvist med tog, der nu kører på Odsherredsbanen. Movia, der ejer Lokaltog A/S sammen med en række kommuner, vil nemlig indsætte et endnu ukendt antal LINT41-togsæt fra Odsherredsbanen på strækningen mellem Roskilde og Køge, og erstatte med IC2-toge.

arrow Læs også: Movias direktør må stå skoleret på borgmesterkontoret

Den umiddelbare forskel på IC2 og LINT-togene er, at IC2-togene er godkendt til en maksimal hastighed på 100 km/t og LINT-togene er godkendt til en maksimal hastighed på 120 km/t. Movia vurderer dog ikke, at de langsommere tog får betydning for rettidigheden.

»Køreplanen er allerede i dag indrettet på, at der kan anvendes både IC2-tog og LINT-tog, og det ændres der ikke på«, skriver Birgitte Skøtt Lenstrup fra Movias direktionssekretariat i en mail til Nordvestnyt.

I mailen skriver hun videre, at forberedelserne til implementeringen af LINT-togene på Roskilde-Køge-strækningen er i fuld gang, selvom der endnu er over et år til ibrugtagningen.

»For at være sikker på, at der er det fornødne antal tog til både Køge-Roskilde-strækningen og Odsherredsbanen og Tølløsebanen mv. skal der overflyttes et antal LINT-tog fra Odsherredsbanen til Køge-Roskilde strækningen, da denne togtype skal kunne sammenkobles med de nuværende tog på Stevns (Østbanen). Der kører også i dag IC2-tog på Odsherredsbanen, men antallet øges på grund af forberedelserne til driftsstarten på Køge- Roskilde strækningen. Lokaltog A/S undersøger i øjeblikket hvor lang en periode forberedelserne vil strække sig over«, forklarer Birgitte Skott Lenstrup.

arrow Politikere: Togændringer blev lusket ind ad bagvejen
25. oktober 2018 kl. 15:44 Opdateret: kl. 15:44
arrow Her dropper Lokaltog halvtimesdriften
09. oktober 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 11:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk