17. januar 2021
Under corona-krisen har der været stor interesse for elektroniske udlån fra Odsherred Bibliotek og Kulturhuse. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Under corona-krisen har der været stor interesse for elektroniske udlån fra Odsherred Bibliotek og Kulturhuse. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere e-lån under corona-krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere e-lån under corona-krise
Odsherred - 16. juli 2020 kl. 10:45
Af Torben Andersen

Biblioteksleder Jesper Lorentz Bertelsen kan konstatere, at der har været særlig stor efterspørgsel på e-lån under corona-krisen, hvor biblioteket var lukket ned i flere måneder.

- Udlån på Ereolen og Filmstriben er vokset med mere end 100 procent under coronaen. Folk har virkeligt fået øjnene op for muligheden for at låne elektronisk. Det betyder uden tvivl, at der fremover vil være ekstra tryk på disse tilbud, men jeg er ikke i tvivl om, at der fortsat i mange år vil være brug for den fysiske bog, siger Jesper Lorentz Bertelsen.

Han er meget fortrøstningsfuld med hensyn til bibliotekets fremtid i Odsherred.

- På landsplan var der sidste år en stigning på næsten en million besøgende på bibliotekerne, samtidig med at udlånstallet var svagt faldende. Det billede genkender vi i Odsherred. Vi har mellem 300.000 og 350.000 besøgende i vores syv filialer hvert år, og lokalerne bobler af liv. Biblioteket er i dag meget mere end bøger. Det er et mødested, hvor man selv og sammen med andre kan slappe af, få inspiration og spændende oplevelser. Vores fem små filialer (Odden, Egebjerg, Hørve, Vig og Rørvig, red.) er jo selvbetjente, og de er alle meget brugte. I de kommende år vil vi arbejde på, at bibliotekerne byder sig til og spiller en større rolle i lokalsamfundene, siger han.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk