22. oktober 2019
Antallet af lokalplansøgere stiger nærmest eksplosivt i Odsherred Kommune, så nu skal der tilføres øget arbejdskraft til planafdelingen.
Antallet af lokalplansøgere stiger nærmest eksplosivt i Odsherred Kommune, så nu skal der tilføres øget arbejdskraft til planafdelingen.
Foto: Foto: Margrethe Groth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere byggeplaner: Nye folk skal ansættes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere byggeplaner: Nye folk skal ansættes
Odsherred - 22. januar 2019 kl. 10:02
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På dagens møde skal økonomiudvalget i Odsherred Kommune have en redegørelse for, hvilke anlægsopgaver der må udskydes eller lægges ned som følge af en regnefejl på 30 mio. kr. i den kommunale administration.

arrow Læs også: Efter regnefejl: Fuld stop for anlæg

Men på det samme møde skal udvalgets syv medlemmer også tage stilling til noget mere positivt, nemlig en udvidelse af staben i kommunens planafdeling, der er noget nær blæst omkuld af en stigende optimisme i byggeriet i Odsherred.

Særligt arbejdet med lokalplaner tager pusten fra afdelingens medarbejdere, og til illustration af omfanget, så var der i perioden 2013 til 2017 fem lokalplaner årligt, mens der i straten af 2019 er 25 lokalplaner, som er prioriteret, og flere af dem kræver også at der udarbejdes et kommuneplantillæg.

Særligt er efterspørgslen på nye boliger stor, og den kommunale logik er klar. Flere boliger giver flere tilflyttere, der giver et bedre beskatningsgrundlag og et større bloktilskud på lang sigt.

Selv de lokalplanansøgninger, hvor ansøgeren bidrager med en konsulent, lægger beslag på et ganske stort ressourceforbrug i planafdelingen.

Udover at skulle tage stilling til de mange lokalplanansøgere, så har kommunen også et ønske om at være det de kalder proaktive for at afsøge mulighederne for udvikling og byggeri i kystnære områder, men det mangles der også folk til.

Helt konkret foreslår den kommunale administration, at økonomiudvalget bevilger penge til ansættelse af en erfaren chefkonsulent samt en medarbejder i en to-årig projektstilling til planafdelingen

arrow Odsherred-økonomi halter
31. januar 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 09:54
arrow Trods budgetfejl var 2018 et rigtig godt år
02. januar 2019 kl. 15:24 Opdateret: kl. 09:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk